HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Στη Βουλή η ένταξη των ιατρών του Νοσοκομείου Καλαβρύτων στο θεσμό του προσωπικού ιατρού

Την ένταξη των ιατρών του Νοσοκομείου Καλαβρύτων στο θεσμό του προσωπικού ιατρού ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θ...

Την ένταξη των ιατρών του Νοσοκομείου Καλαβρύτων στο θεσμό του προσωπικού ιατρού ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου.
Η Αχαιή Βουλευτής αναφέρει στην Ερώτησή της ότι σύμφωνα με το Ν.4931/2022, ορίζεται ότι ο προσωπικός ιατρός επιλέγεται ελεύθερα από τον πολίτη και μπορεί να είναι ιατρός του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υπηρετεί στα Κέντρα Υγείας, στις Τοπικές Μονάδες Υγείας και σε άλλες μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Όπως επίσης μπορεί να επιλέγονται ιατροί των Τοπικών Ομάδων Υγείας και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ.
Η αντιστοίχιση των κατοίκων του Δήμου Καλαβρύτων έγινε με τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας εξαιρώντας τους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας-ΑΟΜ Καλαβρύτων.
Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων μαζί με το ΚΥ Κλειτορίας και τα 10 περιφερειακά τους ιατρεία, είναι οι μοναδικοί φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας καθώς δεν δραστηριοποιείται κανένας ιδιώτης ιατρός ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας ή παιδιατρικής στην περιοχή.
Η εξαίρεση των ιατρών του Νοσοκομείου Καλαβρύτων θα επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων του Δήμου Καλαβρύτων, ο οποίοι για τη χορήγηση ενός παραπεμπτικού θα χρειάζονται να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα μέχρι το ΚΥ Κλειτορίας.
Με τη θεσμοθέτηση του προσωπικού ιατρού από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλύπτεται μία από τις βασικότερες ανάγκες των πολιτών στο χώρο της υγείας που είναι ο προσωπικός ιατρός. Ο επιστήμονας που θα γνωρίζει το ιστορικό του ασθενή, θα έχει συνεχή ενημέρωση για την πορεία της υγείας του και θα είναι εκείνος που θα αντιμετωπίζει σε πρώτη φάση ό,τι του συμβεί. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει εγγύτητα μεταξύ ασθενή και ιατρού. Στους ορεινούς δήμους, όπως των Καλαβρύτων αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.
Για τους παραπάνω λόγους η Βουλευτής Αχαΐας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να επανεξετάσει το εν λόγω ζήτημα και να εντάξει τους ιατρούς του Νοσοκομείου στο θεσμό του προσωπικού ιατρού, δηλώντας ταυτόχρονα ότι ο Υπουργός Υγείας έχει κοινωνικές ευαισθησίες και είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο και αυτό το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.