HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανδρέας Φούρας: Ιούλιος του 1943 - Μια βόμβα πέφτει στην αυλή μας

Την ημέρα που έπεσε βόμβα στην αυλή του σπιτιού του μνημονεύει ο Ανδρέας Φούρας και μοιράζεται τη συγκλονιστική περιγραφή του. Όπως αναφέρ...

Την ημέρα που έπεσε βόμβα στην αυλή του σπιτιού του μνημονεύει ο Ανδρέας Φούρας και μοιράζεται τη συγκλονιστική περιγραφή του. Όπως αναφέρει η βόμβα έπεσε σα σήμερα το 1943 και πλέον βρίσκεται στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Αναλυτικά αναφέρει:
Ξημερώνει 28η Ιουλίου, μια ημερομηνία που για πολλούς ίσως να μη λέει τίποτα, για την οικογένεια μου όμως λέει τα πάντα!
28 Ιουλίου 1943, τα γερμανικά στούκας βομβαρδίζουν το χωριό μου. Η μάννα μου και τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια μου στην αυλή νομίζουν πως ήλθε η ώρα της απελευθέρωσης και πως τα αεροπλάνα είναι εγγλέζικα. Και ξαφνικά ορυμαγδός. Βόμβες εκρήγνυνται παντού. Μια βόμβα πέφτει στην αυλή μας.
Τα χώματα από την πτώση της θάβουν σχεδόν μάννα και αδέλφια. Η βόμβα όμως δεν έσκασε. Μάννα και αδέλφια σώθηκαν. Όταν κατέφθασε ο πατέρας ξέθαψε προσεκτικά την βόμβα και απενεργοποίησε τον μηχανισμό της. Για πολλά χρόνια η βόμβα έμενε στην αυλή μας μέχρι το καλοκαίρι του 1995. Είχα καλέσει τότε για φαγητό την αγαπημένη και αξέχαστη Γιώτα Κωνσταντοπούλου. Μόλις η Γιώτα είδε την βόμβα άρχισε να κλαίει.
"Δεν φεύγω μου λέει αν δεν πάρω την βόμβα μαζί μου".
"Τι λες καλή μου Γιώτα..είναι οικογενειακό κειμήλιο, αν είχε σκάσει θα είχε σκοτωθεί η μάννα μου και δεν θα είχα γεννηθεί ποτέ".
"Την θέλω για το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος μου λέει, αυτή η βόμβα θα αποδεικνύει μαζί με τόσα άλλα πως οι δολοφονίες του φασισμού στα Καλάβρυτα δεν ήταν αντίποινα αλλά προμελετημένο έγκλημα κατά αμάχων".
Ήταν πολύ πειστική . Φορτώσαμε την βόμβα στο αυτοκίνητο της. Σήμερα ,όποιος επισκεφθεί το Μουσείο στα Καλάβρυτα, ας ρίξει μια ματιά στην βόμβα που στέκει εκεί όρθια, μια βόμβα που άγγιξαν οι γονείς και τα αδέλφια μου και που από την μεγάλη αγκαλιά της Γιώτας Κωσταντοπούλου, εναποτέθηκε και ξεκουράζεται στις αίθουσες του Μουσείου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.