HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στρατιωτική βοήθεια 500 εκατ. ευρώ από την Ευρώπη στους Ουκρανούς

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να δώσουν πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ προς τ...

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να δώσουν πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία. Η υποστήριξη του μπλοκ για την ασφάλεια της Ουκρανίας έχει φτάσει στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.
«Σήμερα (18/7) στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτάσαμε σε πολιτική συμφωνία για το 5ο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία», υποστήριξε η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε.
Τα χρήματα θα βοηθήσουν την ΕΕ να συνεχίσει να αγοράζει από κοινού με τους Ουκρανούς στρατιωτικό εξοπλισμό και προμήθειες και να παρέχει έπειτα τα εφόδια στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Στον στρατιωτικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται φονικά όπλα, τα οποία σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για αμυντικό σκοπό.
Οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κανονικά απαγορεύουν το μπλοκ να χρησιμοποιεί χρήματα από τον προϋπολογισμό επταετίας για να χρηματοδοτεί στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά η ευρωπαϊκή συμφωνία για τη διευκόλυνση της ειρήνης, που έχει όριο τα πέντε δισεκατομμύρια, είναι εκτός του μπάτζετ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας.
Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν και την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων χρυσού από τη Ρωσία, το οποίο φέρεται να είναι το πιο σημαντικό μέτρο εντός του περιορισμένου πλάνου της ΕΕ για να προκαλέσει προβλήματα στη ρωσική οικονομία και στη χρηματοδότηση της πολεμικής «μηχανής» της.
Ο ανώτατος εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Τζουζέπ Μπορέλ, τόνισε πως η απαγόρευση του ρωσικού χρυσού, είναι ενισχυτικό μέτρο «που θα βελτιώσει την εφαρμογή των κυρώσεων που ήδη υπάρχουν» και άφησε να εννοηθεί πως δεν πρόκειται για ένα 7ο πακέτο κυρώσεων προς τη Ρωσία. Βέβαια, η Ουκρανία συνεχίζει να πιέζει για ένα νέο πακέτο κυρώσεων προς τη Ρωσία προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς την οικονομία της σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ικανότητά της να υποστηρίξει οικονομικά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις επί ουκρανικού εδάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.