Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: Με επιτυχία το πρώτο street pole vault event, Fly Olympia

Με πλήθος κόσμου και τους πρωταθλητές να ετοιμάζονται για μεγάλης πτήσεις, ξεκίνησε το πρώτο μίτινγκ του Εμμανουήλ Καραλή. Στη σύγχρονη αρέ...

Με πλήθος κόσμου και τους πρωταθλητές να ετοιμάζονται για μεγάλης πτήσεις, ξεκίνησε το πρώτο μίτινγκ του Εμμανουήλ Καραλή. Στη σύγχρονη αρένα που είχε στηθεί έξω από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ξεκίνησε ο αγώνας στις 19:00 με τον πήχη να βρίσκεται στο 5.25μ. Οι Ματιέ Κολέ από τη Γαλλία και ο Γιάννης Ρίζος στάθηκαν άτυχοι και έκαναν τρεις άκυρες προσπάθειες στο συγκεκριμένο ύψος, για να ολοκληρώσουν νωρίς την εμφάνισή τους.
Το 5.25μ υπερέβησαν οι Νέιρ Ρίτσαρντ (με την πρώτη του προσπάθεια), Πέτρος Χατζίου, Χάρι Κοπέλ, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι και Ρομπερτ Ρενέρ με τη δεύτερη και ο Άντριου Ίργουιν με την τρίτη. Έπειτα, ο πήχης ανέβηκε στα 5.45μ, ύψος το οποίο δεν κατάφερε να υπερβεί ο Αμερικανός Νέιτ Ρίτσαρντ αλλά και ο Έλληνας Πέτρος Χατζίου. Στο 5.45μ ξεκίνησαν τον αγώνα τους οι Κέρτις Μάρσαλ, Εμαννουήλ Καραλής και Τιμπό Κολέ και όλοι τους υπερέβησαν το ύψος χωρίς δυσκολία.
Το 5.60μ κατάφεραν να το υπερβούν επτά (!) αθλητές. Ο Πολωνός Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι, που έφτασε την Κυριακή το μεσημέρι στα Ολύμπια μετά από αρκετή ταλαιπωρία, κατάφερε να το υπερβεί με την τρίτη του προσπάθεια και να κάνει νέο φετινό ρεκόρ (είχε 5.50μ). Το ίδιο ισχύει και για τον Σλοβένο Ρόμπερτ Ρενέρ που έκανε επίσης νέο φετινό ρεκόρ (είχε 5.45μ) ενώ και ο Άντριου Ίργουιν το πέρασε βελτιώνοντας επίσης το φετινό του ρεκόρ (είχε 5.45μ). Χάρι Κοπέλ (Βρετανία), Εμμανουήλ Καραλής, Τιμπό Κολέ (Γαλλία) και Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) το πέρασαν επίσης χωρίς πρόβλημα. Έπειτα, άφησαν το 5.65μ και ο πήχης ανέβηκε στο 5.70μ, πλην του Βοϊτσεχόφσκι που ήθελε να κρατήσει δυνάμεις για το 5.75μ.
Εκεί, δυστυχώς, οι Ρενέρ, Κοπέλ και Ίργουιν είχαν από τρεις άκυρες προσπάθειες. Ο Καραλής έκανε μία άκυρη και το άφησε για να προχωρήσει στο 5.75μ με δύο προσπάθειες. Κολέ και Μάρσαλ το πέρασαν με την πρώτη, με τον δεύτερο να ισοφαρίζει το φετινό του ρεκόρ.
Στο 5.75μ, ο Πολωνός πρωταθλητής Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι είχε τρεις άκυρες προσπάθειες και ολοκλήρωσε τον αγώνα του. Με δύο άκυρες προσπάθειες, αλλά πολύ καλά άλματα, ολοκλήρωσε τον αγώνα του και ο Μανόλο ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση! Οι Κολέ και Μάρσαλ άφησαν το 5.75μ και πήγαν στο 5.80μ. Αμφότεροι έκαναν άκυρες προσπάθειες και έμειναν στο 5.70μ, για να πάρει τη νίκη ο Αυστραλός Κέρτις Μάρσαλ και να αφήσει δεύτερο τον νεαρό Γάλλο Τιμπό Κολέ.
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές των αθλητών, μετά τη συνοδεία πυροτεχνημάτων και πολλών όμορφων χαμόγελων.

Το Fly Olympia ανανεώνει το ραντεβού του για του χρόνου, στο ίδιο μέρος, με την αισιοδοξία πως θα γίνει θεσμός.
Η κατάταξη των αθλητών:
1. Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) 5.70μ
2. Τιμπό Κολέ (Γαλλία) 5.70μ
3. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.60μ
4. Χάρι Κοπέλ (Βρετανία) 5.60μ
5. Άντριου Ίργουιν (ΗΠΑ) 5.60μ.
6. Ρόμπερτ Ρενέρ (Σλοβενία) 5.60μ
7. Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία) 5.60μ
8. Νέιτ Ρίτσαρντ (ΗΠΑ) 5.25μ
9. Πέτρος Χατζίου (Ελλάδα) 5.25μ
-Ματιέ Κολέ (Γαλλία) δεν κατέγραψε επίδοση
-Γιάννης Ρίζος (Γαλλία) δεν κατέγραψε επίδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.