HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: «Ανοιχτές Πόρτες – Ανοιχτές Κουζίνες»

Δυο μεγάλα ονόματα της ελληνικής γαστρονομίας, ο Ηλίας Μαμαλάκης και η ανερχόμενη Ελληνίδα chef Κων/να Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, βρέθηκαν το ...

Δυο μεγάλα ονόματα της ελληνικής γαστρονομίας, ο Ηλίας Μαμαλάκης και η ανερχόμενη Ελληνίδα chef Κων/να Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, βρέθηκαν το περασμένο Σ/Κ στην περιοχή μας, καλεσμένοι του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια, και μαγείρεψαν με τα τοπικά προϊόντα της θάλασσας, των πλαγιών και του βουνού σε υπαίθριες κουζίνες.
Οι δράσεις έλαβαν χώρα ως «Ανοιχτές Κουζίνες» μαζί με την ετήσια εκδήλωση των οινοποιείων όλης της Ελλάδας «Ανοιχτές Πόρτες».
Η Κων/να Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο, μαγείρεψε στην παραλία της Τράπεζας (Πούντα) πάνω στα βότσαλα και έδωσε δικές της εξελιγμένες δημιουργίες, βασισμένες σε παραδοσιακά πιάτα της περιοχής, όπως γαύρο σαβόρο, μπουργέτο σαλάχι, φρυγαδέλι καλαμαριού και βακαλάο Κορινθιακού με τραχανά Καλαβρύτων! Ενθουσιασμένος ο Ηλίας Μαμαλάκης την βοήθησε σε όλα, ενώ δοκίμαζαν τα πιάτα οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και άνθρωποι του κρασιού και της γαστρονομίας από την Γαλλία και την Ελλάδα.
Την επόμενη ημέρα ,την Κυριακή στο Χελμό, στο εκκλησάκι του Άγιου Υάκινθου, δίπλα στο Χιονοδρομικό, οι ρόλοι αντεστράφησαν: Ήταν ο Ηλίας Μαμαλάκης, που με την βοήθεια της Κων/νας και των σεφ-μελών του Δικτύου, πάνω σε φωτιά από ξύλα και σε μαντεμένια μαγειρικά σκεύη ,αξιοποίησε τα όσπρια, τα χόρτα, τη φέτα, τη ροδοζάχαρη, τα σπάνια μανιτάρια του Χελμού- μαζεμένα από συνεργάτες του Δικτύου- τις πέστροφες του Πλανητέρο και τα κατσικάκια της περιοχής ,κάνοντας όλους να ανακαλύψουν κρυμμένες γευστικές νότες στα βασικά μας υλικά.
Τα δρώμενα κινηματογράφησε επαγγελματικό συνεργείο που είχε κληθεί από το Δίκτυο.Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία φιλμ, το οποίο θα χρησιμοποιείται από το Δίκτυο, όπου χρειάζεται να αναδειχθεί η ποιότητα των προϊόντων και οι γαστρονομικές δυνατότητες της περιοχής.
Εκτός αυτών, στη διάρκεια του Σ/Κ, τα επισκέψιμα οινοποιεία του Δικτύου ήταν ανοιχτά και υποδέχθηκαν επισκέπτες, ντόπιους και περαστικούς, ενώ πρωτοπόρα σε εθνικό επίπεδο αποδείχθηκε η δράση 1+1 , σύμφωνα με την οποία για κάθε ένα εμφιαλωμένο κρασί που έπινε κάποιος στα εστιατόρια - μέλη του Δικτύου που συμμετείχαν, έπαιρνε μια φιάλη για το σπίτι του, προσφορά των τοπικών οινοποιείων.
Οι «Ανοιχτές Πόρτες – Ανοιχτές Κουζίνες» πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη του Δήμου
Καλαβρύτων και του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.