HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επίσημη επίσκεψη Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στα Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου ο Επιτετραμμένος της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης  κ. Γιούσεφ...

Τα Καλάβρυτα επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου ο Επιτετραμμένος της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης  κ. Γιούσεφ Ντόρκχομ, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, τον Δήμαρχο της Παλαιστινιακής πόλης Καλχίκια κ. Φάιζελ Σρεμ και στελέχη της Παλαιστινιακής Πρεσβείας.
Η Παλαιστινιακή αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής στο Δημαρχείο των Καλαβρύτων, από τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ.Καλαβρύτων κ. Μενούνο και τον Δημοτικό Σύμβουλο και υπεύθυνο τουρισμού του Δήμου κ. Βασιλόπουλο.
Ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος καλωσόρισε τους επίσημους επισκέπτες μέσα σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, υπογράμμισε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο λαών και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ενώ έκανε αναφορά στην μακραίωνη ιστορική πορεία των Καλαβρύτων, τον πολιτισμό, αλλά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, ευχαριστώντας τον για την τιμητική επίσκεψή του στον Δήμο.
"Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, που μας καλωσορίσατε εδώ στα Καλάβρυτα", τόνισε ο κ. Ντόρκχομ συμπληρώνοντας: "Είναι γνωστές οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρισκόμαστε σε μια εμβληματική και ιστορική πόλη που έχει ζήσει την φρίκη του πολέμου όπως και η χώρα μου Παλαιστίνη". Ο Παλαιστίνιος πρέσβης, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το Παλαιστινιακό ζήτημα, καθώς και για το έργο της Πρεσβείας στην Ελλάδα, τονίζοντας την πολύχρονη δοκιμασία του Παλαιστινιακού λαού.
Συγκινητική ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου της Παλαιστινιακής πόλης Καλχίκια κ. Φάιζελ Σρεμ, ο οποίος μετέφερε την σημερινή κατάσταση μια πόλης 25 χιλιάδων κατοίκων, που ζει στην απομόνωση από τα Ισραηλινά στρατεύματα κατοχής, μιας πόλης περιτειχισμένης και με μία μόνο ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο.
Η συνάντηση στο Δημαρχείο ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών από τις δύο πλευρές με τον Παλαιστίνιο Επιτετραμένο να εκφράζει την πρόθεσή του ωστε να προχωρήσει διαδικασία αδελφοποίησης της πόλης των Καλαβρύτων με μια πόλη της Παλαιστίνης.
Ακολούθησε επίσκεψη στον τόπο εκτέλεσης με την Παλαιστινιακή αποστολή να καταθέτει στεφάνι και αμέσως μετά ακολούθησε επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, γεύμα και επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.
{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.