HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Αγία Λαύρα εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ)

Τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου, τιμά σήμερα 15/6 η Εκκλησία μας, ημέρα που εορτάζει τα ονομαστήριά του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ.Ιερώνυμο...

Τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου, τιμά σήμερα 15/6 η Εκκλησία μας, ημέρα που εορτάζει τα ονομαστήριά του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ.Ιερώνυμος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμος, αλλάζοντας το πρόγραμμά του αφού ήταν από χθες να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, αποδέχθηκε το κάλεσμα του καθηγουμένου της Ιεράς και ιστορικής Μονής της Αγίας Λαύρας γέροντος Ευσεβίου και της μοναστικής κοινότητας και εόρτασε τα ονομαστήριά του στην Ιερά Μονή των Καλαβρύτων και χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής, συλλειτουργούντων των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης μας, αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και επέλεξε να εορτάσει στην Ιερά Μονή, για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος να τονίσει την ενότητα της τοπικής μας Εκκλησίας, αφού στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκε μαζί με τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους από όλη την Μητρόπολή μας, τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης και κληρικούς όλων των ιερατικών βαθμίδων και ο δεύτερος λόγος, να εορτάσει ως μοναχός που είναι σε Μοναστήρι, αναφέροντας χαρακτηριστικά, οτι κάτω από τα λαμπρά ιερατικά άμφια, παραμένει και δίνει την ιερή "μάχη" του μοναχισμού.
Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ιερείς και στελέχη της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως πρ. Ιωακείμ Βενιάκης, ο οποίος μίλησε για την βίο του Οσίου Ιερωνύμου και εκ μέρους όλων απηύθυνε ευχές στον Μητροπολίτη μας αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι "ευχόμαστε στον Ελεήμονα Θεό, όπως ο ακάματος και άξιος ιεράρχης μας στη διακονία τού θείου θελήματος, να χαίρει τα Βέλτιστα και Κρίτωνα και να πολλαπλασιάσει τους κόπους και τις θυσίες του."
Η εορτή έκλεισε στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής με μοναστηριακά κεράσματα και ευχές.
Ο Μητροπολίτης μας αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για την Κωνσταντινούπολη και την προσεχή Κυριακή θα συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι


{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.