Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λαμπρός εορτασμός της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου (ΦΩΤΟ)

Στη μαγευτική ομορφιά της Ιστορικής Μονής της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, γιορτάστηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, η επέτειος της Μάχ...

Στη μαγευτική ομορφιά της Ιστορικής Μονής της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, γιορτάστηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, η επέτειος της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου που έλαβε χώρα την 24η Ιουνίου 1827.
Μετά την κατανυκτική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, ακολούθησε η προσφώνηση του επίσημου ομιλητή και ο Πανηγυρικός της ημέρας.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ενώ τον ομιλητή παρουσίασε ο επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ε. κ. Γεώργιος Κοσμάς.  
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Παγκοσμίου φήμης Καλαβρυτινός Καθηγητής κ Γεώργιος Π. Χρούσος με θέμα: «Οι αρετές σαν βάση της ανθρώπινης υγείας και ευδαιμονίας», με μια πρωτόγνωρη προσέγγιση αφήνοντας εντυπωσιασμένο το κοινό.
Μετέπειτα οι παρευρισκόμενοι, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση της ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ πριν και κατά τη ΜΑΧΗ του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ το 1827 που διοργάνωσε η Διασυλλογική Ομάδα θεάτρου της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης (Π.Ε.), σε συνεργασία με την Ιερά Μονή και την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και σε συνεργασία με πολλούς Καλαβρυτινούς συλλόγους και φουστανελοφόρων Αρματωμένων και Συλλόγων από πολλά μέρη της Ελλάδας.
Την σκηνοθεσία και αφήγησης των γεγονότων είχε ο Καλαβρυτινός Σκηνοθέτης και ηθοποιός κ Γιάννης Σταματίου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο καθηγητής κος Χρούσος, ενώ επαίνους έλαβαν σύλλογοι για την δράση τους. 
Την παρουσίαση είχε η κ Χρυσα Παπαδάτου Αντιπρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων και μέλος της ΠΕ.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τιμητική διέλευση οργανωμένων τμημάτων αρματωμένων φουστανελοφόρων και ιππικού καθώς και των συλλόγων, τις οποίες συντόνισε με εξαιρετική επιτυχία ο κ Θύμιος Τζόβολος, και κέρδισαν το αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα του κοινού.
Την οργάνωση των χορευτικών που άφησαν και φέτος τις καλύτερες εντυπώσεις παρασύροντας και το κόσμο σε μια τεράστια χορευτική παρέα με παραδοσιακά τραγούδια είχε και φέτος ο εξαίρετος δάσκαλος Σωκράτης Μούσιος. Φέτος την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά ο κ. Κώστας Κοπανιτσάνος, κλαρίνο, φλογέρα και ζουρνά, ο κ. Δημήτρης Περρής, τραγούδι και λαούτο στεριανό, ενώ συμμετείχε με τραγούδια του και ο πολύ γνωστός μουσικός κ Μάκης Χριστοδουλόπουλος, εγγονός του μεγάλου ερμηνευτή, με εξαιρετική παρουσία από όλους τους.
Ιδιαίτερη και εντυπωσιακή υπήρξε η παρουσία του Συλλόγου Λυκουριωτών, του Πολιτιστικού Κλειτορίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού, της Στέγης Πολιτισμού «Η Αγία Λαύρα», του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγία Τριάδα Καλαμάτας, του χορευτικού Ομίλου «Αργώ» Καλαμάτας, της ομάδας αναβιωτών «Βοστίτσα 1821» και άλλων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα "ΩΡΑ των Καλαβρύτων"
{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.