Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Συναυλία Γιώργου Νταλάρα στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας

«Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» στις 29 Ιουνίου Με μια μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, με τη συμμετοχή της εξαιρετικής ερμηνεύτριας Ασπα...

«Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» στις 29 Ιουνίου

Με μια μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, με τη συμμετοχή της εξαιρετικής ερμηνεύτριας Ασπασίας Στρατηγού και της ορχήστρας Νέας Ιωνίας Βόλου¨ Εστουδιαντίνα¨ την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 8:30 μ.μ., στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών 1821, ο Δήμος Καλαβρύτων τιμά την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων απ’ την εθνική τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής. Παράλληλα, η επιλογή του χώρου για τη φιλοξενία της συναυλίας συμβολικά παραπέμπει και στην επέτειο των 201 χρόνων απ’ την Ύψωση του Λαβάρου και την κήρυξη της Επανάστασης στην Ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.
Η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα αποτελεί μια ακόμη σημαντική προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου στο Δήμο Καλαβρύτων, καθώς το ίδρυμα εξ ολοκλήρου θα καλύψει το σύνολο των δαπανών για την συναυλία.
Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας της συναυλίας ανακοινώθηκε απ’ το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου στον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, το μεσημέρι της Τετάρτης. «Θέλω ειλικρινά να εκφράσω, για πολλοστή φορά, τις ευχαριστίες όλων των δημοτών του Δήμου Καλαβρύτων στο ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου που συνδέει το έργο και την παρουσία του στην περιοχή μας με παρεμβάσεις και δωρεές μεγάλου βεληνεκούς», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Παπαδόπουλος.
Ο Γιώργος Νταλάρας, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων απ’ την Μικρασιατική Καταστροφή, φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει ένα σπουδαίο μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω». Αφιέρωμα και στα 100 χρόνια απ’ τη γέννηση του μεγάλου λαϊκού συνθέτη και δασκάλου του, Απόστολου Καλδάρα που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, το Σάββατο 18 Ιουνίου.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
"Σμύρνη Αιώνια"
με την ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ 
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: AΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ 
και την Ασπασία Στρατηγού
Τετάρτη 29 Ιουνίου, 20:30
Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας  Αγωνιστών 1821, Καλάβρυτα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Γιώργος Νταλάρας σε ένα αφιέρωμα στην ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ σε έναν μαγικό χώρο σύμβολο, την Τετάρτη 29
Ιουνίου, στις 20:30, στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας  Αγωνιστών 1821, στα Καλάβρυτα

Ένα μουσικό οδοιπορικό το οποίο  μεταφέρει μνήμες, εικόνες και εξαίσιες μουσικές από την σμυρναίικη παράδοση αλλά και τραγούδια αναφορές στα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων και της προσφυγιάς, από τα έργα Μικρά Ασία και Βυζαντινός Εσπερινός του μεγάλου συνθέτη Απόστολου Καλδάρα που φέτος συμπίπτει η επέτειος γέννησης του πριν από 100 χρόνια. 
Μια συναυλία περιπλάνηση στο σμυρναίικη αλλά και στο λαϊκό τραγούδι, στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων, με τη συμμετοχή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, της σύγχρονης ορχήστρας που είναι καθ’ εικόνα της εμβληματικής Εστουδιαντίνας της Σμύρνης, τιμώντας με αυτά τα τραγούδια την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Ο Γιώργος Νταλάρας, έχει γαλουχηθεί με την πνευματικότητα και την σε βάθος γνώση της αυθεντικής Μικρασιάτικης παράδοσης και δημιουργίας και μέσα από αυτή την συναυλία θα ξετυλίξει τους σημαντικούς σταθμούς στα παλαιότερα αλλά και σύγχρονα τραγούδια αναφορές στην Μικρά Ασία.

Στη συναυλία, συμμετέχει η  Ασπασία Στρατηγού ιδανική ερμηνεύτρια αυτών των τραγουδιών.

Τον Γιώργο Νταλάρα και την Ασπασία Στρατηγού  συνοδεύουν επί σκηνής οι εξαιρετι-κοί μουσικοί της Εστουδιαντίνας: 
Κώστας Γεδίκης – μπουζούκι, Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί,  Αποστόλης Βαλα-ρούτσος – κιθάρα, Κώστας Κωνσταντίνου – κοντραμπάσο, Ανδρέας Παπάς – κρουστά, Κώστας Μερετάκης – κρουστά, Ανδρέας Κατσιγιάννης – σαντούρι
καθώς και οι σολίστες:
Γιώργος Παπαχριστούδης – πιάνο
Μάνος Γρυσμπολάκης – ακορντεόν
Αποστόλης Βαγγελάκης – πνευστά
Γιώργος Μάτσικας – μπουζούκι

Καλλιτεχνική Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Νταλάρας
Ενορχηστρωτική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας - Ανδρέας Κατσιγιάννης – Γιώργος Παπαχριστούδης - Μάνος Γρυσμπολάκης
Σχεδιασμός ήχου: Αντώνης Ζαχόπουλος – Βαγγέλης Κουλούρης
Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.