Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ.ΝΑΣΙΩΤΗΣ για την συνάντηση της Αθήνας με θέμα το κλείσιμο της "Πειραιώς": Τα 3 + 1 ΛΑΘΗ

Πριν δύο μέρες αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων, συνοδευόμενη από βουλευτές του Νομού, επισκέφτηκε στην Αθήνα την Τράπεζα Πειραιώς για σ...


Πριν δύο μέρες αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων, συνοδευόμενη από βουλευτές του Νομού, επισκέφτηκε στην Αθήνα την Τράπεζα Πειραιώς για συνομιλίες σχετικά με τον επικείμενο κλείσιμο της Τράπεζας στα Καλάβρυτα.
Και εδώ αρχίζουν τα λάθη.
Λάθος 1
Η συνάντηση δεν έγινε με τον γενικό διευθυντή της τράπεζας κ. Κουτεντάκη, όπως είχε κλειστεί, αλλά με τον κ. Ηλιάδη, στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς αλλά πολύ κατώτερο από αυτόν που είχαμε ζητήσει να μας δει, και ο οποίος είχε συμφωνήσει για τη συνάντηση αυτή. Όπως σωστά επισήμανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό κ. Μάρκου, η υποβάθμιση της συνάντησης αυτής έδειχνε και το αποτέλεσμά της. Ίσως ήταν προτιμότερη η αποχώρησή μας σε αυτό το σημείο από την τράπεζα.
Λάθος 2
Στην Αθήνα είχαν πάει τα Καλάβρυτα να διεκδικήσουν την παραμονή του υποκαταστήματος στον τόπο τους. Να εξηγήσουν τους λόγους, τις ιδιαιτερότητές του Δήμου μας, την ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστικά αλλά και κτηνοτροφικά λόγω του αγροτικού συνεταιρισμού περιοχή μας, αλλά και να προτάξει το βαρύ brand name των Καλαβρύτων στη συζήτηση. Όταν οι βουλευτές του Νομού παρουσιάζουν την εισήγησή τους, λέγοντας ότι εκπροσωπούν και άλλες περιοχές του Νομού μας που κλείνουν τα υποκαταστήματα. Αυτόματα υποβαθμίζουμε μόνοι μας τη λέξη Καλάβρυτα. Γιατί μπαίνουμε σε θέματα πολιτικής.
Λάθος 3
Η μη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Αχαΐας, κυρίου Παπανδρέου, από ότι μου είπε ο κ. Δήμαρχος (και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω γι’ αυτό), στάθηκε αδύνατη η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, αλλά του στάλθηκε πρόσκληση στο προσωπικό του email. Νομίζω ότι η επικοινωνία των δύο ανδρών ήταν άμεση και καθημερινή προεκλογικά πριν την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ (δεδομένου ότι ο κ. Δήμαρχος, απ’ όσο γνωρίζω ήταν θερμός υποστηρικτής του), στέρησε από την αντιπροσωπεία των Καλαβρύτων το ειδικό βάρος της παρουσίας ενός πρώην πρωθυπουργού. Θα πρέπει όμως ο κύριος Παπανδρέου να λάβει υπόψη του, ότι είναι βουλευτής στο Νομό Αχαΐας και ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεκδικήσει την ψήφο των κατοίκων των Καλαβρύτων, ανεξαρτήτως του αν εκλέγεται αυτόματα βουλευτής. Εκτός αν θεωρεί ότι το δικό του status είναι πολύ ψηλά για να ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα του τόπου από τον οποίον εκλέγεται.
Λάθος 4 Και το πιο σημαντικό.
Το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα είναι η κορυφή του παγόβουνου. Κοιτάζουμε το δέντρο και δεν βλέπουμε το δάσος. Νομίζω ότι είναι λάθος μας να επικεντρωνόμαστε μόνο στην τράπεζα Πειραιώς. Εδώ μας υποβάθμισαν ιστορικά με τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου, μας πήραν το υποθηκοφυλακείο, υποβάθμισαν το νοσοκομείο, σύμφωνα με τα λεγόμενα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατα δημοσιεύματα (εγώ το φωνάζω αυτό χρόνια τώρα), ετοιμάζουν το κλείσιμο των δικαστηρίων, τα σχολεία μας είναι υποστελεχωμένα και όλα αυτά σε μία περιοχή που μόνο με το άκουσμα της λέξης Καλάβρυτα θα έπρεπε όλοι να στέκονται προσοχή. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο δικό μας λάθος. Τους δώσαμε εμείς το δικαίωμα να κάνουν αυτά που κάνουν. Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την τακτική και την πολιτική μας. Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι είναι τιμή τους και μόνο που επισκέπτονται αυτόν τον τόπο.
Και αυτό δεν το λέω για τους ανθρώπους της δικής μας ηλικίας. Το λέω για εσάς τους νέους. Ασχοληθείτε με την πολιτική και μην ξανακούσω από το στόμα σας αυτή την κουβέντα που μου λέτε συνήθως. (Με τα σ@@@α θα ασχοληθώ τώρα;) Ναι. Γιατί αυτά είναι που καθορίζουν τη καθημερινότητα σου και το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου.
Αυτά για να την ώρα.
Θεόδωρος Κ. Νασιώτης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.