Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: ΓΙΟΡΤΉ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ 1o ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΥΘΜΟΥ-ΧΟΡΟΥ & ΚΙΝΗΣΗΣ (ΦΩΤΟ)

Με παιδικές φωνές, αλλά κυρίως άρτια εκπαιδευμένα μικρά χαριτωμένα κοριτσάκια γέμισε σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου το κλειστό γυμναστήριο του Δ...

Με παιδικές φωνές, αλλά κυρίως άρτια εκπαιδευμένα μικρά χαριτωμένα κοριτσάκια γέμισε σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Καλαβρύτων από Κλειτορία, Δάφνη, Πάος, Τριπόταμα, Άργος, Κιβέρι, Βλαχιώτη και Μολάους στο 1o ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΥΘΜΟΥ-ΧΟΡΟΥ & ΚΙΝΗΣΗΣ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειτορίας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων και με την ευγενική χορηγία της Ολυμπίας Οδού Α.Ε.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος στον χαιρετισμό του ανέφερε: 
"Το 1o ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΥΘΜΟΥ-ΧΟΡΟΥ & ΚΙΝΗΣΗΣ θα συνεχιστεί αύριο Κυριακή στην Κλειτορία.
Σας καλωσορίζουμε στο 1ο Πανόραμα Ρυθμού, Χορού και Κίνησης που οργανώνεται αυτό το διήμερο, στα Καλάβρυτα και στην Κλειτορία, απ’ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλειτορίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων.
Και κυρίως καλωσορίζουμε στον τόπο μας τις ομάδες και τους συνοδούς τους πού ήρθαν από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και τους ευχαριστούμε θερμά που βρίσκονται σήμερα εδώ.
Τους ευχαριστούμε, επίσης, για τη ενεργό συμμετοχή και τη πολύπλευρη στήριξη τους στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος Κλειτορίας για την διοργάνωση αυτής της σημαντικής συνάντησης που ευχή -και πρόθεση- όλων μας είναι να αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα.
Και σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος Καλαβρύτων θα είναι αρωγός και υποστηρικτής.
Οφείλουμε, όμως, να συγχαρούμε και τους διοργανωτές του 1ου Πανοράματος Ρυθμού, Χορού και Κίνησης οι οποίοι εδώ και μήνες εργάστηκαν ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτού του διημέρου.
Και να έχουμε έτσι τη χαρά να δούμε και να χειροκροτήσουμε σήμερα τα προγράμματα και τις παρουσιάσεις των ομάδων και των αθλητριών απ’ την Κλειτορία, τη Δάφνη Καλαβρύτων, το Πάος, τα Τριπόταμα, το Άργος, το Κιβέρι Αργολίδας, τον Βλαχιώτη Λακωνίας και τους Μολάους.
Θα ήθελα να κάνω, επίσης, δυο πολύ σύντομες παρατηρήσεις:
Πρώτον, η Ρυθμική Γυμναστική, ο Χορός και η Κίνηση, είναι όπως όλοι γνωρίζουμε, δραστηριότητες ιδιαίτερα δημοφιλείς και πολύ διαδεδομένες στις περισσότερες περιοχές του Δήμου Καλάβρυτων. Είναι εκατοντάδες τα παιδιά που με μεγάλη συνέπεια και επιτυχία συμμετέχουν σ’ αυτές τις δραστηριότητες και πλέον η περιοχή μας χτίζει παράδοση στον τομέα αυτό.
Κάτι που ασφαλώς δεν είναι αποκομμένο απ’ το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε τα παιδιά ν’ αγαπήσουν αυτές τις δραστηριότητες και να θεωρήσουν τους χώρους προπόνησης και άσκησης ως δεύτερο σπίτι τους.
Έχουμε, λοιπόν, ιδιαίτερα καταρτισμένες δασκάλες, έχουμε δασκάλες που στέκονται πλάι στα παιδιά και αποτελούν πηγές έμπνευσης, με τ’ αποτελέσματα της δουλειάς τους να είναι ορατά σε όλους μας.
Χρησιμοποιώ τον όρο «δασκάλες» γιατί αυτή ακριβώς είναι η πρώτη και η σημαντικότερη ιδιότητα τους. Δεν διδάσκουν μόνο ασκήσεις ή χορογραφίες, αλλά κυρίως διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας και χτίζουν γύρω τους καλά πρότυπα και καλά παραδείγματα.
Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με το Δήμο Καλαβρύτων.
Δεν είναι μόνο απόφαση, ούτε μόνο επιλογή μας να στεκόμαστε υποστηρικτικά πλάι σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Είναι πριν απ’ όλα -και πάνω απ’ όλα- χρέος μας.
Και αυτό το χρέος προσπαθούμε να το εκπληρώνουμε κάθε φορά και στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Και με μετρήσιμα αποτελέσματα.
Θα σταθώ σ’ ένα παράδειγμα:
Πρόσφατα ο Δήμος Καλαβρύτων, στη βάση αυτού ακριβώς του χρέους, βοήθησε ώστε να βελτιωθεί ο εξοπλισμός Ρυθμικής Γυμναστικής στο Γυμνάσιο Κλειτορίας.
Δεν είναι σε περίοδο ακμής ή άνθισης τα οικονομικά του Δήμου, λόγω των γνωστών συνθηκών, με τις πενιχρές κρατικές χρηματοδοτήσεις, την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και τις κοστοβόρες αρμοδιότητες που συνεχώς μάς ανατίθενται χωρίς να συνοδεύονται απ’ τους αναγκαίους πόρους.
Παρ’ όλα αυτά, δεν είχαμε κανένα περιθώριο ν’ αρνηθούμε κάτι που είχαν απόλυτη ανάγκη να παιδιά μας. Ώστε να μη διαταραχθεί στο παραμικρό η ενασχόληση τους με τη Γυμναστική, με το Χορό και τη Κίνηση, με ένα σύνολο δραστηριοτήτων που πέρα απ’ την άσκηση και την επαφή με τον Αθλητισμό, δίνει και άλλα εφόδια.
Εφόδια που διαμορφώνουν καλούς χαρακτήρες.
Φίλες και Φίλοι,
Σας καλωσορίζουμε και πάλι στο 1ο Πανόραμα Ρυθμού, Χορού και Κίνησης.
Και ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ.
Πολλά συγχαρητήρια, και πάλι, στους διοργανωτές.
Πολλά συγχαρητήρια και πολλές ευχές και στα παιδιά και στις δασκάλες τους, (Χριστίνα Αναστασίου, Ελένη Σταματάκου, Μαρία Αργέντου και Νάντια Γκρόσιου), αλλά και στους γονείς, σ’ όλους εσάς που παροτρύνετε τα παιδιά σας να στραφούν σε δραστηριότητες όπου η Γυμναστική συνδέεται άρρηκτα με τον Πολιτισμό.
Και γίνεται δύναμη διάπλασης και προόδου.
Σας Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.