HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Σύνοδος Κορυφής ύστερα από πολύωρο θρίλερ και τον Όρμπαν να ζητά συνεχώς εγγυήσεις αποφάσισε να μειώσει κατά 90% τις εισαγωγές πετρελαίου...



Η Σύνοδος Κορυφής ύστερα από πολύωρο θρίλερ και τον Όρμπαν να ζητά συνεχώς εγγυήσεις αποφάσισε να μειώσει κατά 90% τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία εντός 2022. Στάση αναμονής από την Ευρώπη για δράσεις στήριξης των πολιτών της απέναντι στο «τσουνάμι» της ενεργειακής ακρίβειας.
Την αδυναμία της να προχωρήσει σε γενναίες λύσεις υπέρ της άμεσης ανακούφισης των πολιτών της που μαστίζονται από την ενεργειακή ακρίβεια επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παραλίγο η Σύνοδος Κορυφής να μην καταλήξει ούτε σε συμφωνία για το έκτο πακέτο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με βασικό μέτρο το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.
Μετά από έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Σαρλ Μισέλ ανακοίνωνε μέσω twitter, ότι επιτέλους βγήκε «λευκός καπνός».
«Συμφωνία για την απαγόρευση εξαγωγής ρωσικού πετρελαίου στην Ε.Ε.. Καλύπτει αμέσως πάνω από τα δύο τρίτα των (σ.σ. ευρωπαϊκών) εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, κόβοντας μια τεράστια πηγή χρηματοδότησης για την πολεμική της μηχανή. Μέγιστη πίεση στη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Υπέρ μιας συμφωνίας άμεσα είχε ταχθεί εξ αρχής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν της άποψης ότι οι όποιες ενστάσεις θα υπερκεραστούν. Το μείζον για τον πρωθυπουργό θα ήταν να υπάρχει και κάποια παρέμβαση στο σκέλος της ενεργειακής ακρίβειας, για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όμως φαίνεται ότι θα πρέπει να αρκεστούμε στο εθνικό σχέδιο παρέμβασης σε αυτή τη φάση. Και αυτό γιατί οι Ευρωπαίοι δεν δείχνουν πρόθυμοι να προχωρήσουν με μέτρα αντίστοιχα με αυτά του Ταμείου Ανάκαμψης ή της προμήθειας εμβολίων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.