HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Εκτιμούμε ότι αύριο θα αναρτηθούν τα εκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.Ο υπουργ...



Εκτιμούμε ότι αύριο θα αναρτηθούν τα εκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.Ο υπουργός ανέφερε ότι το 80% των πολιτών θα πληρώσουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, το 13% θα πληρώσει τον ίδιο και ένα μικρό ποσοστό, περίπου 7 με 8%, θα πληρώσει αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
«Ενώ δηλαδή ο πλούτος των πολιτών αυξάνει, η συνολική φορολόγηση του πλούτου του μειώνεται ακόμη περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την πορεία της οικονομίας φέτος, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι θα υπάρξουν κάποιες αναταραχές, ωστόσο θα παρουσιάσει ανάπτυξη κατά 3,1%.
Χαρακτήρισε ικανοποιητική την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ωστόσο ότι το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος εκτίμησε ότι θα ανέλθει στο 5,6%, υψηλότερος δηλαδή από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Από την μέχρι τώρα εκκαθάριση περίπου 600.000 φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι ένα πολύ μικρό κομμάτι επιβαρύνεται φέτος.
Ερωτηθείς για την επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ότι είναι κάτι το εφικτό και η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξή της το 2023.
Ανακοίνωσε επίσης ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 16 Ιουνίου όπου και θα ληφθεί η απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.