HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΡΙΟΛΙΘΟΣ: Ημέρα μνήμης και τιμής για τον Ήρωα Εύελπι Πέτρο Ν. Κωστόπουλο (ΦΩΤΟ)

Σε μια λιτή αλλά ουσιαστική εκδήλωση, την Κυριακή 29 Μαΐου στον Άγιο Ανδρέα Πριολίθου, τιμήθηκε η μνήμη του εύελπι Πέτρου Ν. Κωστόπουλου του...



Σε μια λιτή αλλά ουσιαστική εκδήλωση, την Κυριακή 29 Μαΐου στον Άγιο Ανδρέα Πριολίθου, τιμήθηκε η μνήμη του εύελπι Πέτρου Ν. Κωστόπουλου του ήρωα από τον Πριόλιθο που εκτελέσθηκε από τα Γερμανικά στρατευματα κατοχής την 15η Μαΐου 1942 στην Μυτιλήνη.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο στην μνήμη του Πέτρου Κωστόπουλου, ιερουργούντος του γενικού Αρχιερατικού Καλαβρύτων πρ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου και του πρ. Δημητρίου Λιακόπουλου
Για τον ήρωα εύελπι μίλησε ο Υποστράτηγος ε.α. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο συντ. εκπαιδευτικός Παναγιώτης Κωστόπουλος, οι οποίοι μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα μίλησαν για τις ηρωικές πράξεις, την αυταπάρνηση του και την ζωή του, μέσα από έρευνες αλλά και επισκέψεις στο τόπο όπου εκτελέσθηκε.
Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κος Παπαδόπουλος ο οποίος τόνισε οτι πλέον κάθε χρόνο θα τιμάτε η μνήμη του και σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα θα τοποθετηθεί τιμητική πλάκα, τονίζοντας οτι τόπος χωρίς να τιμά και να ξέρει την ιστορία του δεν νοείται.
Εκτός του Δημάρχου Καλαβρύτων και του Προέδρου της κοινότητας, στην εκδήλωση παρέστησαν συγγενείς του ήρωα εύελπι, εκπρόσωποι του Στρατού με επικεφαλής τον ταγματάρχη Γρηγόριο Λιγδιάρα, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγριδίου Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κανδάλου Παναγιώτης Χρυσόπουλος, ο αντιστρατηγος εα της Ελληνικής Αστυνομίας Ανδρέας Χρυσανθακόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαος Ερμείδης, το μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Φίλιππος Σαρδελιάνος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.