Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας Τρυπητής (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς συγκίνησης, εορτάστηκε στο Αίγιο μετά από διάλειμμα δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η πολιούχος της...



Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς συγκίνησης, εορτάστηκε στο Αίγιο μετά από διάλειμμα δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η πολιούχος της πόλης και του Δήμου Αιγιαλείας Παναγία Τρυπητή.
Όπως μεταδίδει το filodimos.gr πλήθος πιστών έσπευσαν από το μεσημέρι της παραμονής, καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και ανήμερα της γιορτής να προσκυνήσουν τη Βασίλισσα των Ουρανών, να προσευχηθούν, να Την ευχαριστήσουν και να ζητήσουν τις πρεσβείες Της. Λαμπερή και αγαπημένη, σκορπίζοντάς ελπίδα και αγάπη, η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής ξεκίνησε τη διαδρομή της αμέσως μετά τη λήξη της Πολυαρχιερατικής Πανηγυρικής Θείας λειτουργίας, το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, με κατεύθυνση την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων μέσω των οδών Μητροπόλεως και Αράτου. Την συνόδευαν μαθητικά, προσκοπικά κι άλλα τμήματα, οι Φιλαρμονικές Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας, Δερβενίου και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και πλήθος κόσμου. Στα Υψηλά Αλώνια εψάλη δέηση από τους εξής Αρχιερείς: Γέροντας από Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και Σεπτός Ποιμενάρχης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ενώ εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός Θείος Λόγος από τον προεξάρχοντα Μητροπολίτη Πατρών κύριο Χρυσόστομο. Στη συνέχεια, η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε σε στρατιωτικό όχημα κατάλληλα διαμορφωμένο και στολισμένο και μέσω των οδών Μητροπόλεως - Σολωμού - Ρήγα Φεραίου – Κανελλοπούλου – Σολιώτη - Ταξιαρχών – Τρίγωνη Πλατεία – Κλεομένους Οικονόμου – Αιγιαλέως – Ρωμανιώλη - Βασ. Κων/νου – Κλεομένους Οικονόμου – Μητροπόλεως – Φανερωμένη, έκανε περιφορά στην πόλη για ευλογία των κατοίκων της.
Το παρών στις λατρευτικές εκδηλώσεις έδωσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, που εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας, Σία Αναγνωστοπούλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χαράλαμπος Μπονάνος και Τάκης Παπαδόπουλος, βεβαίως ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. Ακολούθησε δεξίωση του Δήμου Αιγιαλείας προς τους επίσημους προσκεκλημένους στην ταβέρνα "Λιόπετρο" στη Φωνησκαριά Αιγίου.

Φωτό και Βίντεο filodimos.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.