HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στη Χίο το ιστορικό λάβαρο της Αγίας Λαύρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία πλήθους πιστών, εκπροσώπων αρχών αλλά και κληρικών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας της Διακαινησίμου η υποδοχή του ιστορ...



Παρουσία πλήθους πιστών, εκπροσώπων αρχών αλλά και κληρικών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας της Διακαινησίμου η υποδοχή του ιστορικού λαβάρου (αντίγραφο) της Αγίας Λαύρας, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της Χίου.
Το λάβαρο της Αγίας Λαύρας, που αποτέλεσε την πρώτη σημαία του επαναστατημένου έθνους των Ελλήνων κατά το 1821, μεταφέρθηκε στη Χίο από τον Ηγούμενο της Μονής Ευσέβιο και παραδόθηκε στον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο, ο οποίος το έθεσε στη μέση του Μητροπολιτικού Ναού για προσκύνηση από τους πιστούς.
Το ιερό Λάβαρο, το πρωί της Ν. Τρίτης θα μεταφερθεί στην μαρτυρική Μονή του Αγίου Μηνά, στο πλαίσιο των 200 ετών από τις σφαγές της Χίου όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 14:00.
Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Χίου αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Λαβάρου καθώς και στην θυσία των προκρίτων και των κληρικών της Χίου το 1821.
φωτό: politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.