HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Ρωσικών δυνάμεων

Για 20η ημέρα συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Ρωσικών δυνάμεων σε μικρές και σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται...



Για 20η ημέρα συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Ρωσικών δυνάμεων σε μικρές και σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται σημαντικές υποδομές, να χάνονται στρατιώτες και από τις δύο πλευρές, λόγω της σθεναρής αντίστασης των Ουκρανικών δυνάμεων, να τραυματίζονται και να πεθαίνουν άμαχοι που μετακινούνται από τις οικίες τους στα καταφύγια ή αναζητούν τροφή και νερό.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιμένουν σε σαρωτικούς και συχνά «τυφλούς» βομβαρδισμούς σε πόλεις κλειδιά, όπως το Κίεβο και το Χάρκοβο, η πολιορκία της Μαριούπολης έχει φτάσει σε οριακό σημείο, ενώ ήδη ελέγχουν τη Χερσώνα και τη Μελιτόπολη στο νότο και προετοιμάζουν επίθεση στην Οδησσό για να πετύχουν τον πλήρη αποκλεισμό της Ουκρανίας από τη θάλασσα. Ήδη σφυροκοπούν την πόλη Μικολάεβ, που βρίσκεται στο δρόμο τους από την Κριμαία προς την Οδησσό, ζητώντας την παράδοσή της. 
Ενδεικτικό στοιχείο της εφιαλτικής έκτασης που έχει λάβει το ανθρώπινο δράμα στην Ουκρανία, πέρα από τις εικόνες αποκάλυψης που αφήνουν πίσω τους οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, είναι η δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ότι «η αρχική εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν να περικυκλωθούν μεν αλλά να μην υπάρξει κατάληψη μεγάλων πόλεων». Η στρατηγική αυτή του ρωσικού στρατού άλλαξε, λόγω της απροσδόκητης, για τους σχεδιασμούς του Πούτιν, ουκρανικής αντίστασης, που προκάλεσε μεγάλες απώλειες στους εισβολείς, με αποτέλεσμα να εξαπολυθεί μία άγρια, σαρωτική επίθεση ακόμα και στους αστικούς ιστούς. Ο Πεσκόφ φέρεται να διαμηνύει πάντως ότι «η ρωσική επιχείρηση θα υλοποιηθεί όπως προβλεπόταν».
Το πρωί της Τρίτης ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα. Η αιτία τους δεν είναι γνωστή μέχρι στιγμής.
Την ίδια ώρα, στη Μαριούπολη, το Χάρκοβο, την Οδησσό και άλλες περιοχές οι επιθέσεις σε στόχους εντός του αστικού ιστού είναι αλλεπάλληλες. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Οδησσό, οι σειρήνες του συναγερμού ήχησαν τουλάχιστον δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες. Η Μαριούπολη είναι μια εκ των πόλεων που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, μετρώντας δεκάδες πληγές.

«Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ εγγυάται τη μέγιστη ασφάλεια για τον άμαχο πληθυσμό, δεν αποκλείει την πιθανότητα να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του μεγάλα αστικά κέντρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο ίδιος είπε ότι κάποιες από τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας είναι ήδη περικυκλωμένες από τις ρωσικές δυνάμεις.
Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αργά χθες Δευτέρα ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του με αυτή της Ρωσίας θα συνεχιστούν σήμερα. Πρόσθεσε ότι συνομίλησε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ στο πλαίσιο της προσπάθειας να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία, να υπάρξει «δίκαιη ειρήνη».
«Η αντιπροσωπεία μας εργάζεται για αυτό στις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά», συνέχισε ο κ. Ζελένσκι. Τα πράγματα πήγαν «αρκετά καλά, μου είπαν. Αλλά θα δούμε», συμπλήρωσε.
Μόνο 7 από τους 10 ανθρωπιστικούς διαδρόμους λειτούργησαν
Μόνο οι επτά από τους δέκα ανθρωπιστικούς διαδρόμους που είχε συμφωνηθεί να ανοίξουν για να απομακρυνθούν οι άμαχοι από περιοχές όπου μαίνονται μάχες στην Ουκρανία λειτούργησαν, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Κίεβο.
Περίπου 4.000 άνθρωποι έφυγαν και είναι πλέον ασφαλείς, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN. Περίπου 2.000 έφυγαν από την περιφέρεια του Κιέβου.
Η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη πρακτικά απέτυχε χθες, 19η ημέρα των εχθροπραξιών, σύμφωνα με την κυρία Βέρεστσουκ. Οχηματοπομπή που μεταφέρει νερό και φάρμακα στην πολιορκημένη πόλη συνεχίζει να εμποδίζεται να περάσει, πρόσθεσε.
Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν εξάλλου τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πως άνοιξαν πυρ με ολμοβόλα εναντίον αυτοκινήτων που μετέφεραν αμάχους καθώς έφευγαν από την πόλη Γκοστομέλ, κοντά στο Κίεβο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια γυναίκα και να τραυματιστούν δύο άνδρες. Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Ο Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει περιοδεία στην Ευρώπη
Στις Βρυξέλλες αναμένεται να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες των υπολοίπων κρατών-μελών του NATO για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό αναφέρουν αμερικανικές και άλλες πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Σύμφωνα με τρεις από τις πηγές, ο Μπάιντεν σκοπεύει να συναντηθεί με τους υπόλοιπους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών του NATO στις Βρυξέλλες την 23η Μαρτίου, ωστόσο επισήμαναν ότι οι σχεδιασμοί του Λευκού Οίκου βρίσκονται ακόμη υπό οριστικοποίηση και μπορεί να μεταβληθούν ανάλογα με την πορεία του πολέμου. Μια από τις πηγές αυτές είπε ότι ο Μπάιντεν ενδέχεται να ταξιδέψει επίσης στην Πολωνία, όπου η ανησυχία έχει κλιμακωθεί μετά την επίθεση της Ρωσίας σε βάση εκπαίδευσης μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους. Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συντονίζεται με τους εταίρους της στο NATO και τους ευρωπαίους συμμάχους της, ωστόσο, πρόσθεσε, για την ώρα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το πιθανολογούμενο ταξίδι του Μπάιντεν στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.