Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καιρός: Δριμύ ψύχος

Σε ισχύ παραμένει το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε την Κυριακή η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή...



Σε ισχύ παραμένει το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε την Κυριακή η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τις έντονες χιονοπτώσεις που σήμερα θα πλήξουν κυρίως την ανατολική χώρα στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα χθεσινά.
Από το μεσημέρι μέχρι και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν παράλληλα και τοπικά ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια της Εύβοιας, των Σποράδων, της Χαλκιδικής, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός σήμερα
Αρχικά αναμένονται αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις με βροχές κυρίως στην Κρήτη και κατά τόπους στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Από τις μεσημεριανές ώρες ωστόσο βροχές θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, στη Θράκη, σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.
Η θερμοκρασία, σε άνοδος, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16, στην Ήπειρο από -1 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 14 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά κατά τόπους στα 7 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι εντάσεις των ανέμων δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.