HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα για την 25η Μαρτίου - Επίκεντρο το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 201 ετών απ’ την Εθνική μας Παλιγγενεσία συνεχίζονται στα Καλάβρυτα. Μετά τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθ...



Οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 201 ετών απ’ την Εθνική μας Παλιγγενεσία συνεχίζονται στα Καλάβρυτα. Μετά τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για απελευθέρωση των Καλάβρυτων και την ύψωση του Λαβάρου στην Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, θα συνεχιστούν με τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Σήμερα παραμονή της Εθνικής μας εορτής στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση όπου θα ανοίξουν πρώτοι οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. Καλαβρύτων «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ», με παραδοσιακές στολές και το Λάβαρο της Επανάστασης του 1821. 

Το πρόγραμμα
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ- ΑΘΗΝΑ
Πέμπτη , 24 Μαρτίου 2022
10:00 π.μ. : « Ελευθερίας Πορεία»
Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, θα παραδώσει το Λάβαρο της Επανάστασης και στεφάνι δάφνης, στον πρώτο δαφνοδρόμο, για να μεταφερθεί στην Πάτρα προς στέψη του ανδριάντα του ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με διαδημοτική συνεργασία των Δήμων Καλαβρύτων, Ερυμάνθου και Πατρέων.
11:00 π.μ. : Συμμετοχή μαθητών του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. Καλαβρύτων «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ», με παραδοσιακές στολές και το Λάβαρο της Επανάστασης του 1821, επικεφαλής της μεγάλης μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. : Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιστορικής Μονής της Αγίας Λαύρας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.
10:25 π.μ. : Τέλος παράταξης στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών του 1821, στην Αγία Λαύρα.
10:25 π.μ. : Άφιξη επισήμων.
➠ Τρισάγιο.
➠ Κατάθεση στεφάνων.
➠ Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη ενδόξων Ηρώων.
➠ Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων.
11:15 π.μ. : Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Ιστορικής Μονής της Αγίας Λαύρας.
11:30 π.μ. : Ομιλία από τον κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ, καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
11:50 π.μ. : Αναπαράσταση ορκωμοσίας των Αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης του 1821 από το Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ».
12:40 π.μ. : Στρατιωτική Παρέλαση.
12:50 π.μ. : Παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ
Κυριακή , 27 Μαρτίου 2022

44ος Ποδηλατικός Γύρος «ΘΥΣΙΑΣ»
14:30.: Τερματισμός και απονομή επάθλων στους νικητές του 44ου Ποδηλατικού Γύρου «ΘΥΣΙΑΣ», στη διαδρομή Πάτρα – Χαλανδρίτσα – Καλάβρυτα – Αγία Λαύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.