HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διάγγελμα Μπάιντεν: Τις επόμενες ημέρες η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία

Την πεποίθηση του ότι η Ρωσία θα εισβάλλει εντός των ημερών στην Ουκρανία και «θα στοχεύσει στην πρωτεύουσα Κίεβο», εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν ...



Την πεποίθηση του ότι η Ρωσία θα εισβάλλει εντός των ημερών στην Ουκρανία και «θα στοχεύσει στην πρωτεύουσα Κίεβο», εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν σε νέες δηλώσεις του για την κατάσταση στην Ουκρανία. «Θεωρούμε ότι ο Πούτιν έχει πάρει τις αποφάσεις του», υπογράμμισε.
«Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν και σκοπεύουν να επιτεθούν στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα, τις επόμενες ημέρες», είπε, εξηγώντας ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι η Ρωσία θα στοχοθετήσει και το Κίεβο. Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, ο Πούτιν «ούτε κατά διάνοια δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα».
Για τις στρατιωτικές ασκήσεις που θα παρακολουθήσει το Σαββατοκύριακο ο Ρώσος πρόεδρος, είπε ότι μέσω αυτών προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να αλλάξει τη «δυναμική» στην Ευρώπη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε για άλλη μία φορά τη Ρωσία ότι αν επιτεθεί στην Ουκρανία «θα πληρώσει βαρύ τίμημα», επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να στείλει στρατό στην Ουκρανία. Επισήμανε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν ενωμένοι, παρά τις προσπάθειες της Μόσχας να τους διχάσει.
Τόνισε, επίσης, ότι η Ρωσία επιδιώκει να στήσει ένα ψευδές πρόσχημα ώστε να προχωρήσει στην εισβολή.
Σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας από τη ρωσική πλευρά και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση. «Εάν η Ρωσία συνεχίσει τα σχέδιά της θα είναι υπεύθυνη για έναν καταστροφικό πόλεμο», τόνισε.
Παράλληλα, είπε ότι «υπενθυμίζει στη Μόσχα ότι δεν είναι αργά για να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση στη συνάντηση που θα έχουν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.