HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε δημόσια διαβούλευση ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήδη προχώρησε από τις αρχές του έτους στην τροποποίηση της αρχικής σύμβασης για τη διε...



Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήδη προχώρησε από τις αρχές του έτους στην τροποποίηση της αρχικής σύμβασης για τη διενέργεια διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την βελτίωση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.
Ο αρχικός διαγωνισμός είχε βγει στον αέρα και το περασμένο Φθινόπωρο αλλά «σκάλωσε» στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) η οποία έκανε δεκτή ένσταση που κατέθεσε η Αυστρο-Ελβετική πολυεθνική κατασκευαστική «Doppelmayr».
Η «Doppelmayr» απείχε από τον αρχικό διαγωνισμό καταγγέλλοντας τον όρο που τέθηκε από την ΠΔΕ σύμφωνα με τον οποίο «η κατασκευάστρια εταιρεία των αναβατήρων θα πρέπει να διαθέτει εξουσιοδοτημένο συνεργείο στην Ελλάδα».
Μετά την αλλαγή του συγκεκριμένου όρου, ο διαγωνισμός είναι σε δημόσια διαβούλευση, από τις αρχές της εβδομάδας. Στόχος είναι να ξεκινήσει άμεσα, από τις αρχές του επόμενου μήνα Μαρτίου.
Φ. ΖΑΪΜΗΣ «Ο διαγωνισμός τροποποιήθηκε μόνο ως προς το συγκεκριμένο όρο και για τις επόμενες 15 μέρες θα ακολουθήσει την οδό της δημόσιας διαβούλευσης όπως είναι υποχρεωμένη η Υπηρεσία, προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να καταθέσει τυχόν ενστάσεις ή παρατηρήσεις.
Στόχος μας είναι να έχουμε σύντομα και πάλι στον αέρα το διαγωνισμό προκειμένου να προκύψει ο μειοδότης και το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό έργο που χρηματοδοτεί το ΠΔΕ της Περιφέρειας και θα δώσει νέα πνοή στον χειμερινό τουρισμό στα Καλάβρυτα για δεκαετίες, να μπει σε τροχιά.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μέσω των τεχνικών όρων του διαγωνισμού επιθυμεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται κυρίως στο εξωτερικό με αναβατήρες και υποδομές χιονοδρομίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.
Η αλλαγή του συγκεκριμένου όρου αλλά και η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που θα ακολουθήσει τη νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος που αναμένουμε από κατασκευαστικές, κινήθηκε σε αυτή τη λογική αλλά και τη λογική να αποκλείσουμε νέες ενστάσεις και εμπλοκές στην έναρξη της επένδυσης» αναφέρει στη «Γ» ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Φωκίων Ζαΐμης.
Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ «Με ικανοποίηση δεχόμαστε την απόφαση αλλαγής των όρων του συγκεκριμένου διαγωνισμού, μετά την απόφαση της ΑΕΠΠ, προκειμένου η σημαντική αυτή επένδυση που δρομολογήθηκε από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και τη συμβολή του Δήμου Καλαβρύτων και του Χιονοδρομικού, να μπει πάλι σε τροχιά υλοποίησης.
Παρά το γεγονός ότι η ΠΔΕ φαίνεται ότι μεροληπτεί, αναθεωρώντας όρους στο συγκεκριμένο έργο, σε αντίθεση με άλλα έργα όπου επιμένει στους αρχικούς όρους παρά τις προσφυγές, εκτιμούμε ότι η κίνηση αυτή αναγνώρισης του προβλήματος μπορεί να έχει θετικό πρόσημο στην εξέλιξη του έργου.   
Υπενθυμίζουμε ότι από το 2019 που ο διαγωνισμός δρομολογήθηκε, μεσολάβησαν 2,5 χρόνια κατά την οποία η νέα Περιφερειακή αρχή κινήθηκε με πολύ αργό βηματισμό» σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργο Αγγελόπουλο.
Το έργο
Αντικείμενο της σύμβασης που αφορά το Χιονοδρομικό είναι η προμήθεια εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων, εξοπλισμού για έκδοση συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και η επισκευή του παλαιού πέτρινου κτιρίου (ορεινό Σαλέ) στη θέση Βαθιά Λάκκα.
Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:
➠ Αντικατάσταση του αναβατήρα Αχιλλέα με νέο αναβατήρα, αποσυμπλεκόμενης λειτουργίας, με κλειστά φορεία (γόνδολες)
 Αντικατάσταση του αναβατήρα Στύγα με νέο αναβατήρα, αποσυμπλεκόμενης λειτουργίας, με ανοιχτά φορεία (καρέκλες) 6 θέσεων
 Εγκατάσταση νέου αναβατήρα, μη αποσυμπλεκόμενης λειτουργίας, ο οποίος θα ονομάζεται Άρτεμις ΙΙ με ανοιχτά φορεία (καρέκλες) 4 θέσεων (Νέος συρόμενος σε νέα μικρού μήκους χάραξη).
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 18, 25 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 %,

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.