Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Τροποποιείται η διακήρυξη του διαγωνισμού για το έργο εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) την οποία αποκάλυψε το kalavrytanews.com κα...



Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) την οποία αποκάλυψε το kalavrytanews.com και η οποία εκδόθηκε προχθές Δευτέρα 3 Ιανουαρίου -δικαιώνει προδικαστική προσφυγή που κατέθεσε η Αυστριακή εταιρεία «Doppelmayr»- η Περιφέρεια αποσύρει το διεθνή διαγωνισμό για την επένδυση των 18,3 εκατ. ευρώ για την «Αναβάθμιση, Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός των Εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων», προκειμένου να προχωρήσει σε αναδιατύπωση όρων που βρέθηκαν στο στόχαστρο των δικαστών.

H εξέλιξη αυτή φαίνεται να ικανοποιεί και την Δημοτική αρχή των Καλαβρύτων καθώς ο δήμαρχος Αθ. Παπαδόπουλος συγκαλεί εκτάκτως το Δ.Σ. της ΑΕ ΟΤΑ Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων προκειμένου να συζητηθεί και να αξιολογηθεί πιθανή δικαστική εμπλοκή στο μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο.

«Ένα μέρος της διακήρυξης όπου τίθεται όρος εντοποιότητας της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο, θα τροποποιηθεί ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής. Η Περιφέρεια δεν θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνοντας ότι οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με την κοινοποιηθείσα απόφαση, αφορούν μέρος της προσφυγής της ενιστάμενης εταιρείας που έγινε τελικά δεκτή» αναφέρει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης. Η Περιφέρεια θα επαναφέρει εκ νέου τον διαγωνισμό και δεν θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη για τα τέλη του μήνα αποσφράγιση των δύο προσφορών που είχαν κατατεθεί στα τέλη του έτους.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η απόφαση ελήφθη χθες καθώς, σύμφωνά με τον κ.Ζαΐμη, στην αξιολόγηση της υπόθεσης με βάση το σκεπτικό της Α.Ε.Π.Π., δεν θα αλλάξουν ριζικά οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου που αφορά -κυρίως- την ανακατασκευή των δύο μεγάλων παλαιάς τεχνολογίας αναβατήρων του Χιονοδρομικού, 'Αχιλλέα' και 'Στύγα' αλλά και την εγκατάσταση ενός τρίτου, νέου αναβατήρα, ο οποίος θα ονομάζεται 'Άρτεμις ΙΙ'. Οι προσφορές που είχε στα χέρια της ήδη η Περιφέρεια ήταν των εταιρειών Γ. Νουλίκας (συνεργασία με την Ιταλική Leitner) και της εταιρείας ΑΚΤΙΣ - Τσαλαπόρτας ΑΤΕ. Την προσφυγή ακύρωσης του διαγωνισμού κατέθεσε η εταιρεία «Doppelmayr» που απείχε από τον διαγωνισμό καταγγέλλοντας τον όρο που τέθηκε από την ΠΔΕ σύμφωνα με τον οποίο «η κατασκευάστρια εταιρεία των αναβατήρων θα πρέπει να διαθέτει εξουσιοδοτημένο συνεργείο στην Ελλάδα».

«Η εταιρεία μας δεν πληροί τον παραπάνω όρο της διακήρυξης, δεδομένου ότι δεν διαθέτει εξουσιοδοτημένο συνεργείο στην Ελλάδα... ο όρος αυτός δημιουργεί διακρίσεις σε βάρος της εταιρείας μας που διαθέτει και πολύ μεγάλο αριθμό εργατοϋπαλληλικού προσωπικού και στελεχών και μηχανικά και τεχνικά μέσα και εξοπλισμό και όλη την απαιτούμενη υποδομή καθώς και πλήρη αποθήκη, εκτός Ελλάδος, αλλά δεν τα διαθέτει στην Ελλάδα…» αναφέρει μεταξύ άλλων στην 400 σελίδων προσφυγή της η «Doppelmayr».

«Υπό το πρίσμα της αρχής του αποτελεσματικού ανταγωνισμού, τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής που θέτει η εκάστοτε αναθέτουσα αρχή, ακόμη και αν καταρχήν παρίστανται ως θεμιτά, δε θα πρέπει να διατυπώνονται με τρόπο τέτοιο, ώστε να αποκλείουν υποψηφίους αναδόχους, οι οποίοι διαθέτουν την απαιτούμενη ικανότητα και οι οποίοι, υπό άλλες ενδεχομένως προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτόν τον ανταγωνισμό, όπως ο προσφεύγων» αναφέρει μεταξύ άλλων, στο 146 σελίδων σκεπτικό της απόφασής της η Α.Ε.Π.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.