Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γυμνάσιο Κλειτορίας - "ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ"

Γυμνάσιο Κλειτορίας και Κοινωνικό Επιχειρείν Επιχειρούν κοινωνικά κατά της έμφυλης ψηφιακής βίας δίπλα σε μια κοινωνία που αντιδρά στη βία. ...



Γυμνάσιο Κλειτορίας και Κοινωνικό Επιχειρείν Επιχειρούν κοινωνικά κατά της έμφυλης ψηφιακής βίας δίπλα σε μια κοινωνία που αντιδρά στη βία.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ.

“Flying” (πέταγμα) είναι η επωνυμία της εικονικής μαθητικής επιχείρησης του Γυμνασίου Κλειτορίας, που δημιουργήθηκε  στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» και του συνοδευτικού μαθητικού διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Επιχείρηση 2022» του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece-JA Greece.

 Η  Flying γεννήθηκε από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Κλειτορίας και αποτελεί μια κοινωνική επιχείρηση, που αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και ψηφιακά μέσα, δημιούργησε έναν ηλεκτρονικό χώρο που παρέχει υπηρεσίες νομικής βοήθειας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε κορίτσια και γυναίκες  (ηλικίας από 12 ετών), θύματα έμφυλης ψηφιακής βίας,  πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο τη χειραφέτηση των ψηφιακών πολιτών και σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές/μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την ενδυνάμωση των νέων και την πρόληψη της έμφυλης βίας στον κυβερνοχώρο.

Η ανθρωπότητα καλείται πλέον να διαχειριστεί τις πολυεπίπεδες κοινωνικές επιπτώσεις που προκύπτουν μέσα από τη διαρκώς επιταχυνόμενη ανάπτυξη του διαδικτύου. Ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή, η έμφυλη βία μεταφέρεται στον ψηφιακό κόσμο με νέα δεδομένα, χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια βάση της άνισης σχέσης εξουσίας που αναπτύσσεται μεταξύ των φύλων. Η ψηφιακή βία λαμβάνει τη μορφή των  προσβλητικών μηνυμάτων και σχολίων, της  κυβερνοπαρενόχλησης, της επίμονης παρακολούθησης μέσω διαδικτύου, της εκδικητικής πορνογραφίας, του καταναγκαστικού ελέγχου μέσω ψηφιακής επιτήρησης και του ελέγχου των επικοινωνιών μέσω εφαρμογών μυστικής παρακολούθησης (stalkerware) και κατασκοπευτικού λογισμικού,  απειλές βιασμού και σεξουαλικού εκβιασμού 

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, εκτιμάται πως μία στις 10 γυναίκες έχει υποστεί κάποιας μορφής διαδικτυακή βία πριν από την ηλικία των 15 ετών. Σε όλες τις ηπείρους, οι γυναίκες έχουν 27 φορές περισσότερες πιθανότητες να παρενοχληθούν διαδικτυακά.  Ύπουλη και επικίνδυνη η ψηφιακή βία δεν αποτελεί παρά ένα ακόμα πρόσωπο της βάις κατά των γυναικών, απειλώντας την ψυχική υγεία και τη ζωή.

Mε κεντρικό σύνθημα ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου Κλειτορίας, δόμησαν την ιδέα τους στις αρχές της ισότητας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Σύμβολό τους, όπως αποτυπώνεται στο λογότυπο της επιχείρησης, η σπάνια μπλε πεταλούδα, που ζει στις ψηλές κορυφές του Χελμού, στέλνοντας το μήνυμα  της εσωτερικής μεταμόρφωσης ,της αλλαγής, της εξέλιξης, της ελευθερίας, της ευτυχίας και της ζωής.

Η Flying βασίζεται στην εθελοντική συλλογική δράση και στοχεύει στην χειραφέτηση των ψηφιακών πολιτών που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναδεικνύουν τις μορφές έμφυλης βίας στο διαδίκτυο και στα ψηφιακά μέσα (Image-based sexual abuse, creep shots, revenge porn, doxing, abusive sexting), διεκδικούν τον τερματισμό κάθε μορφής διάκρισης, καταγγέλλουν ψηφιακά περιστατικά έμφυλης βίας  και αγωνίζονται για έναν ειρηνικό, βιώσιμο και με ευημερία κόσμο, συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου  για την προώθηση της ισότητας των φύλων( Στόχος 5) -Ο.Η.Ε.  «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης : 17 Στόχοι για να Αλλάξουμε τον κόσμο». 

Τολμάνε να σταθούν απέναντι στην κυβερνοβία, στη σκοτεινή και αθέατη πλευρά του διαδικτύου και να ενώσουν τη φωνή τους με τις φωνές κοριτσιών και γυναικών, θυμάτων ψηφιακής βίας. 

Την μαθητική ομάδα συγκροτούν: Αριάδνη Ανδρουτσοπούλου (Γενική Διευθύντρια), Μαρία Μαρώση (Διευθύντρια Οικονομικών και Πρόεδρος του Δ.Σ.), Κωνσταντίνος Καζάνης  (Διευθυντής Marketing), Καραμπούλης Νικόλαος-Ιωάννης (Στέλεχος τμήματος Δημοσίων Σχέσων), Αναστασία Μπράβου και Ζαχαρούλα Μπράβου (Διευθύντριες Ανθρώπινου Δυναμικού), Μιχαλόπουλος Παναγιώτης (Στέλεχος Τμήματος Οικονομικών), Μπαμπίλης Θεόδωρος-Αλέξιος (Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων), Μηλιτσόπουλος Ευστάθιος και Ασημακόπουλος Βασίλειος (Στελέχη Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων).

Την επιχειρηματική ιδέα των μαθητών συντονίζει η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κλειτορίας κα Φωτεινή Δημακοπούλου. Ιnspirational Mentor ο κος  Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης Έρευνας και Καινοτομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.