HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στα Καλάβρυτα

Των τριών Ιεραρχών σήμερα, γιορτή της παιδείας. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτ...



Των τριών Ιεραρχών σήμερα, γιορτή της παιδείας. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ αρτοκλασίας παρουσία του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου, του δημοτικού συμβούλου κ. Μαγκαφά και εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας Καλαβρύτων.
Θεωρείται ως η εορτή των ελληνικών γραμμάτων, καθόσον οι Τρεις Ιεράρχες συντέλεσαν στην ανάπτυξη της χριστιανικής διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων.
Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της εορτής των Τριών Ιεραρχών καθιερώθηκε στις 9 Αυγούστου 1841 από το ακαδημαϊκό συμβούλιο του Οθωνείου Πανεπιστημίου (νυν Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και εορτάστηκε πρώτη φορά στις 30 Ιανουαρίου 1842.
Τα επόμενα χρόνια ο εορτασμός επεκτάθηκε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.