Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Nέα εμπόδια στην έναρξη εργασιών αναβάθμισης του Χιονοδρομικού - Ένσταση από την πολυεθνική “Doppelmayr”

Προβλήματα και μάλιστα σοβαρά για την έναρξη των έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, μετά την απόφαση...



Προβλήματα και μάλιστα σοβαρά για την έναρξη των έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, μετά την απόφαση μεγάλης πολυεθνικής, με έδρα την Αυστρία, να μπει «σφήνα» στη διεκδίκηση της μεγάλης εργολαβίας για τους νέους αναβατήρες, που αποτελούν τα 3/5 της μεγάλης επένδυσης των 20 εκατ. ευρώ στο Χελμό.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με εντολή του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη, προσπάθησαν πρόσφατα να επιταχύνουν την μεγάλη εργολαβία (με προϋπολογισμό 18,3 εκατ. ευρώ η οποία ανέρχεται στα 22,5 εκατ. με τον ΦΠΑ) για τους τρεις νέους αναβατήρες. Η διακήρυξη του έργου που θα αλλάξει την εικόνα του βουνού για δεκαετίες, προσφέροντας δυνατότητα λειτουργίας στο Κέντρο ακόμη και για 12μήνες το χρόνο, δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα στον Οκτώβριο.         
Ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά για τους νέους αναβατήρες, ξεκίνησε στις 12/10/2021 και ολοκληρώθηκε στις 19/11/2021. Υποβλήθηκαν δύο προσφορές, από ελληνικές εταιρείες, μία εκ των οποίων όμως εκπροσωπεί Ιταλική πολυεθνική η οποία κατασκευάζει συρματόσχοινα και τελεφερίκ πάσης φύσεως.  
Η αποσφράγιση των προσφορών επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη 25/11/2021, από την αρμόδια επιτροπή αποσφράγισης και αξιολόγησης των προσφορών της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του kalavrytanews.com, την τελευταία στιγμή πριν από το άνοιγμα των προσφορών, Αυστρο-Ελβετική πολυεθνική, "Doppelmayr", η οποία δεν «κατέβηκε» τελικά στο διαγωνισμό, υπέβαλε ένταση στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών. Υποστηρίζοντας ότι η διακήρυξη της Π.Δ.Ε. ήταν «φωτογραφική».
Η εταιρεία ζητά την αναβολή του διαγωνισμού, την αλλαγή των προδιαγραφών και την σύνταξη νέας διακήρυξης. Διαδικασία η οποία, εφόσον δικαιωθεί, θα μεταφέρει την έναρξη υλοποίησης του έργου για την επόμενη άνοιξη-καλοκαίρι…      
Το έργο των 18,3 εκατ. ευρώ αποτελεί τον «πυλώνα» της μεγάλης επένδυσης των 20 εκατ. ευρώ στο Χελμό (πάνω από23 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ) θα παραμείνει σε εκκρεμότητα, μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου.
ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΌ
Να σημειωθεί ακόμα ότι πρόσφατα προκηρύχθηκε και το έργο του νέου Βιολογικού Καθαρισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου, συνολικού ύψους 705.217 χιλ΄. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Και για το έργο αυτό κατατέθηκε ένταση κατά της διακήρυξης η οποία θα εξεταστεί μέσα στον Ιανουάριο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.