Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται από σήμερα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος, αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή το...



Στην Ελλάδα θα βρίσκεται από σήμερα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος, αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο.
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναμένεται να αφιχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γύρω στις 11:00 και θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα έρθει για δεύτερη φορά στη χώρα μας, καθώς είχε προηγηθεί η επίσκεψή του το 2016, ενώ ο πρώτος Ποντίφικας που είχε βρεθεί στην Ελλάδα μετά το Σχίσμα του 1.054 ήταν ο Ιωάννης Παύλος το 2001.
Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις
Στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει τόσο με την κ. Σακελλαροπούλου, όσο και με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 της ίδιας ημέρας. Εκεί, ο Ποντίφικας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, όπου ενδέχεται να διαφανεί αν υπάρχουν πράγματι βήματα προσέγγισης ανάμεσα σε Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.
Το πρωί της Κυριακής (5.12), στις 10:00 ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, την οποία είχε επισκεφθεί και το 2016. Ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ, ενώ θα επιστρέψει στη συνέχεια στην Αθήνα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 16:45, θα τελέσει λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προς τέρψιν των καθολικών πολιτών της χώρας οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία ξεπερνούν τις 250.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.