HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Υπεγράφη η σύμβαση για το Τουριστικό περίπτερο

Υπεγράφη σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για την ανακαίνιση του Τ...



Υπεγράφη σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για την ανακαίνιση του Τουριστικού περίπτερου της κεντρικής πλατείας των Καλαβρύτων, έργο προϋπολογισμού 119.494,77 Ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%, με τα έργα να ξεκινούν άμεσα.
Με την μελέτη που εκπόνησε η δημοτική αρχή των Καλαβρύτων θα γίνει η επισκευή του κτίσματος και η εξάλειψη των φθορών που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τη λειτουργία του, η βελτίωση της εικόνας του στο κέντρο της πόλης και επί της πρόσφατα αναπλασμένης κεντρικής πλατείας, η τοποθέτηση βασικού και απαραίτητου εξοπλισμού ώστε να καταστεί λειτουργικό και τέλος η επανεργοποίηση του κτίσματος που για καιρό αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους των Καλαβρύτων. 
Τα έργα περιλαμβάνουν: 

Αντικατάσταση στέγης και τοποθέτηση επένδυσης από λιθοδομή σε τμήμα του κτηρίου ώστε να συνάδει με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την ανάπλαση της πλατείας. 
Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμομονωτικά από αλουμίνιο με διπλό υαλοπίνακα χρώματος ανοικτού πράσινου. Τρεις από τις θύρες θα αντικατασταθούν από νέες από ξύλο με διπλούς υαλοπίνακες. 
Τοποθέτηση θερμομόνωσης προστατευμένης με γυψοσανίδα σε όλη την εσωτερική επιφάνεια της περιμετρικής τοιχοποιίας. 
Χρωματισμός των εξωτερικών επιχρισμένων επιφανειών στο χρώμα της μανώλιας. Κατασκευή WC στο ισόγειο με δυνατότητα χρήσης του και από ΑΜΕΑ. 
Κατασκευή μεταλλικής πέργκολας ώστε να είναι δυνατή η χρήση και του εξωτερικού χώρου. 

Το Τουριστικό Περίπτερο, ιδιοκτησίας του Δήμου, επί της κεντρικής πλατείας της πόλης των Καλαβρύτων. Κατασκευάστηκε κατά τη δεκαετία του ’50 και έχει στεγάσει κατά καιρούς ποικίλες χρήσεις όπως καφενείο, εκθεσιακό χώρο, πολιτιστικό κέντρο κ.λπ. 
Είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοιχοποιία από οπτοπλινθοδομή. Διαθέτει σήμερα ξύλινα κουφώματα και δάπεδο ενώ η στέγη καλύπτεται εσωτερικά από οριζόντια ψευδοροφή. 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.