HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού

Από το μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών περνά σήμερα η διακήρυξη της μεγάλης εργολαβίας των 18,3 εκατ. ευρώπου αφορ...



Από το μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών περνά σήμερα η διακήρυξη της μεγάλης εργολαβίας των 18,3 εκατ. ευρώπου αφορά στο έργο «Αναβάθμιση, Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός των Εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων» μετά την προσφυγή που κατέθεσε πρόσφατα η εταιρεία ΕΤΕΜΑ.
Η προσφυγή της εταιρείας η οποία ενεργεί για λογαριασμότης Αυστρο-Ελβετικής πολυεθνικής κατασκευαστής «Doppelmayr» ζητά την ακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Η ένσταση απειλεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην έναρξη της εργολαβίας η οποία προσδιοριζόταν να ξεκινήσει την άνοιξη του 2020.
Η ακυρωτική ένσταση από την εταιρεία η οποία δεν κατέβηκε στο διαγωνισμό, είχε ως αποτέλεσμα η Περιφέρεια, πρόσφατα, να διακόψει την αποσφράγιση των δύο κατατεθειμένων προσφορών.
Η έκδοση της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής προσδιορίζεται έως, το αργότερο, τα τέλη Ιανουαρίου (2022). Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά την ανακατασκευή των δύο μεγάλων
παλαιάς τεχνολογίας αναβατήρων του Χιονοδρομικού:
- του «Αχιλλέα» με ένα νέο αναβατήρα, με κλειστά φορεία (γόνδολες) και
- της «Στύγα» με νέο αναβατήρα, με ανοιχτά φορεία (καρέκλες) 6 θέσεων.
Προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση ενός τρίτου, νέου αναβατήρα, ο οποίος θα ονομάζεται «Άρτεμις ΙΙ» με ανοιχτά φορεία (καρέκλες) 4 θέσεων.

Στην προσφυγή της η εταιρεία ΕΤΕΜΑ υποστηρίζει ως «φωτογραφικούς» συγκεκριμένους όρους της διακήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού της ΠΔΕ.
Θεωρεί ότι, αν και έχει τα εχέγγυα να κατασκευάσει το συγκεκριμένο έργο (πιστοποιήσεις, τζίρους, προϋπηρεσία), στα πλαίσια της διακήρυξης, μπήκαν συγκεκριμένοι όροι στον διαγωνισμό πίσω από τους οποίους βρίσκεται εταιρεία που δεν διαθέτει προϋπηρεσία σε τέτοιου μεγέθους έργα.
Παράγοντες της Περιφέρειας εκτιμούν πάντως ότι το έργο δεν θα έχει πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι οι όροι της διακήρυξης είναι ελεγμένοι και αδιάβλητοι ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι οι ενστάσεις αφορούν κόντρες μεταξύ εργολάβων που διεκδικούν το μεγάλο αυτό έργο το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Δ.Ε. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η ΕΤΕΜΑ θα μπορούσε να καταθέσει τον φάκελό της κανονικά και εν συνεχεία να καταθέσει ένσταση, στην περίπτωση που η αξιολόγηση, μετά το άνοιγμα των προσφορών, την αδικούσε…
Παρά την αποχή από το διαγωνισμό οι ΕΤΕΜΑ/Doppelmayr είναι αποφασισμένοι πάντως να παραμείνουν στο… παιχνίδι με όποιο κόστος, για αυτούς αλλά και για την άμεση έναρξη της επένδυσης...

Ανάστατοι σε σχέση με τις εξελίξεις, αλλά χωρίς σε αυτή τη φάση να εκφράζονται δημόσια,
είναι η δημοτική αρχή των Καλαβρύτων και το Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Κέντρου όπου προεδρεύει ο δήμαρχος Αθ. Παπαδόπουλος.
Πρόσφατα, το Δ.Σ. του Χιονοδρομικού χαιρέτισε την έναρξη του διαγωνισμού για τους νέους αναβατήρες από την Π.Δ.Ε. Με τρεις -νέους στην ουσία- αναβατήρες και τις λοιπές νέες εγκαταστάσεις, το Χ.Κ. Καλαβρύτων εξασφαλίζει μέσα από την επένδυση της Περιφέρειας για την επόμενη 20ετία τουλάχιστον, σύγχρονες δομές με στόχο να καταστεί το πλέον σύγχρονο και άνετα προσβάσιμο στην Κεντρική και Νότιο Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.