Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο παλμός των Χριστουγέννων χτυπά στα Καλάβρυτα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Με την πληρότητα να αγγίζει το 100% το τριήμερο των Χριστουγέννων τα Καλάβρυτα, γιορτάζουν την Γέννηση του Θεανθρώπου με τους επαγγελματίες ...



Με την πληρότητα να αγγίζει το 100% το τριήμερο των Χριστουγέννων τα Καλάβρυτα, γιορτάζουν την Γέννηση του Θεανθρώπου με τους επαγγελματίες να παίρνουν μια βαθιά ανάσα μετά από δύο χρόνια προβλημάτων από την πανδημία. 
Σήμερα στα Καλάβρυτα βρέθηκαν εκατοντάδες επισκέπτες και αύριο αναμένονται πολύ περισσότερο αφού παραδοσικά η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων έχει και την μεγαλύτερη κίνηση. Το ίδιο αναμενεται και το τριήμερο της Πρωτοχρονιά και των Φώτων με την ζήτηση σε καταλύματα να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.  

Η εορτή των Χριστουγέννων στα Καλάβρυτα 
Με πανηγυρικό τρόπο, εορτάσθηκε φέτος η γέννηση του Θεανθρώπου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων πρ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος  Θεοδωρακόπουλος
Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κος Αυγερινός, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ζήσης Ζησιμόπουλος, ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κος Καναβός, ο δημοτικός Σύμβουλος κος Μαγκαφάς και πλήθος πιστών
Την Θεία Λειτουργία μετέδωσε διαδικτυακά, το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, κ.κ. Ιερωνύμου.


Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου
Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος, αναφέρει τα εξής:
«Το μήνυμα της Ενανθρώπισης του Κυρίου μας γεννά πάντα την Ελπίδα, την Αισιοδοξία, την Αγάπη, την Αλληλεγγύη, την Αρετή που δίνει στον Άνθρωπο, σε όλους μας, τα εφόδια ενός δρόμου φωτεινού και ανέσπερου. 
Είναι το άστρο που φωτίζει τους ουρανούς μας και μας δείχνει τον δρόμο της πίστης, της ταπείνωσης και της συγκατάβασης. 
Κι αυτά τα Χριστούγεννα, δοκιμαζόμαστε. Η πανδημία είναι ακόμα παρούσα και παραμένει ως απειλή.
Αυτές τις μέρες της γαλήνης, της κατάνυξης και της θαλπωρής, ο νους και η συνδρομή μας είναι κοντά σε όσους δίνουν τη μάχη τους στην πρώτη γραμμή. Είναι κοντά στους ασθενείς. Αλλά και στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, σε όσους υπηρετούν στις δομές της δημόσιας Υγείας και υπερβάλλουν εαυτούς, ώστε αυτός ο ακήρυχτος πόλεμος να έχει αίσια έκβαση, χωρίς άλλες απώλειες. 
Ο Δήμος Καλαβρύτων, απ’ την πρώτη στιγμή, συντόνισε όλες τις δυνάμεις του και συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές ώστε σε κάθε γωνιά του Δήμου να περιοριστούν, στο μέτρο του δυνατού, οι επιπτώσεις απ’ την έλευση της πανδημίας. 
Αλλά, δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτό τον δρόμο. Έχουμε τη στήριξη της Επιστήμης που μάς συντροφεύει. Έχουμε τα εφόδια της που φωτίζουν το βήμα μας, σ’ αυτό τον δύσβατο και αχαρτογράφητο δρόμο. Προσέχουμε, λοιπόν, προστατεύουμε εαυτούς και αλλήλους, δείχνουμε την έμπρακτη αγάπη μας στον πλησίον. 
Το νόημα των Χριστουγέννων, άλλωστε, αντανακλάται σ’ αυτήν ακριβώς την αγάπη. Στην αλληλεγγύη, στη στήριξη, στην ομόνοια, στην κατανόηση του συνανθρώπου, στην ψυχική και πνευματική ανάταση που πηγάζει απ’ το λυτρωτικό γεγονός της Γέννησης του Κυρίου. Και τον απαράμιλλο φιλάνθρωπο χαρακτήρα της.           
Χριστός γεννάται δοξάσατε!
Χρόνια πολλά σε όλους.
Αγάπη και Γαλήνη στις καρδιές όλων μας. 
Αγάπη, Υγεία, Ευημερία κι Ευτυχία στις οικογένειες μας, στους δικούς μας ανθρώπους, στον απανταχού Ελληνισμό, σ’ όλη την υφήλιο». 

Γιορτινή ατμόσφαιρα στο Δημαρχείο Καλαβρύτων
Γιορτινή ήταν η ατμόσφαιρα που επικράτησε χθες Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021, παραμονή Χριστουγέννων, στο γραφείο του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου, καθώς τα κάλαντα ακούστηκαν από πολλές παιδικές φωνές που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο αλλά και από αντιπροσωπεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. 
Ο Δήμαρχος έδωσε τις θερμότερες ευχές του σε όλα τα παιδιά, ενώ δεν έλειψαν και τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα. ευχήθηκε.  


Τα Κάλαντα από την Φιλαρμονική
Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έπαιξαν, όπως έχουν καθιερώσει, οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων. Το πρωί της παραμονής περπάτησαν σε όλους του δρόμους και τα σοκάκια των Καλαβρύτων γεμίζοντας με χαρούμενες μελωδίες και τηρώντας ένα πραγματικά ωραίο έθιμο. Φυσικά δεν παρέλειψαν να υποδεχτούν και τον Οδοντωτό...
Τα Καλάβρυτα σε εορταστικό κλίμα και χιονισμένα βουνά έχουν κατακλιστεί από επισκέπτες προσφέροντας ιδανικές συνθήκες και για τις εορτές 


Σαρωτικοί έλεγχοι
Σαρωτικοί έλεγχοι άρχισαν από σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η αστυνομία, για την εφαρμογή των μέτρων που αποσκοπούν στην πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού, τα οποία ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.
Υπενυμίσουμε οτι από σήμερα, 24 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί και έως τις 2 Ιανουαρίου:
- όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως εμβολιαστικής κατάστασης υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους συμπεριλαμβανομένων γυμναστηρίων, εστιατορίων και μπαρ, στα οποία θα επιτρέπεται να την αποχωριστούν μόνο κατά την κατανάλωση τροφής ή ποτού 
- γίνεται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας (ΚΝ95) στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ)
- απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και ακυρώνονται όσες έχουν προγραμματιστεί· από το μέτρο εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα.
Αναφορικά με τα μέτρα σημειώνεται ότι η μη τήρησή τους θα επισύρει τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου η επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να εκτιμήσει την αποδοτικότητά τους και να αποφασίσει αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα πριν ή μετά τις 3 Ιανουαρίου.
























{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.