HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αναγνωστοπούλου - Μάρκου: Στην Υπουργό το ζήτημα της υποστελέχωσης σχολείων της περιοχής των Καλαβρύτων

Οι Βουλευτές Αχαΐας  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν σήμερα ως Αναφορά την Επιστολή του Δημάρχου Καλαβρύτων πρ...



Οι Βουλευτές Αχαΐας  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν σήμερα ως Αναφορά την Επιστολή του Δημάρχου Καλαβρύτων προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, για το ζήτημα της υποστελέχωσης των σχολείων της περιοχής των Καλαβρύτων αλλά και ευρύτερα του νομού Αχαΐας, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα υποβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης των παιδιών της περιοχής.
Οι μαθητές των δυσπρόσιτων και ορεινών χωριών του Δήμου Καλαβρύτων-με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τρία παιδιά από τον οικισμό Σκαρπέικα Λευκασίου Κλειτορίας, που δε μπορούσαν να πάνε σχολείο, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο μεταφορικό μέσο!- έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες μετακίνησης, για να πάνε στο σχολείο τους. Τα σχολεία των παιδιών στα χωριά τους έκλεισαν με τη δικαιολογία της φοίτησης σε ένα μεγαλύτερο σχολείο, που δήθεν θα διαθέτει όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή γι ΄ αυτά.  Υποστελέχωση και ανεξέλεγκτη δυνατότητα τροποποίησης των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών από τον εκάστοτε διευθυντή εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αποτελούν πηγές της παθογένειας, την οποία σηκώνουν οι μαθητές στις πλάτες τους. 
Θα ενσκύψετε κ. Κεραμέως με ευαισθησία στις ανάγκες των μαθητών των σχολείων της περιοχής των Καλαβρύτων αλλά και ευρύτερα του νομού Αχαΐας  αξιοποιώντας τις πρακτικές και υλοποιήσιμες προτάσεις του Δημάρχου για τη βελτίωση της κατάστασης ή τα παιδιά θα υποστούν περιορισμούς κατά την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, καθώς ίσως δεν ανήκουν στη σφαίρα του ενδιαφέροντός σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.