HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η μάσκα ΚΝ-95 μπαίνει στη καθημερινότητά μας

Νέα μέτρα εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση, με στόχο την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον. Ανάμεσά τους και η χρήση μάσκας ...



Νέα μέτρα εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση, με στόχο την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον. Ανάμεσά τους και η χρήση μάσκας παντού.
Η Επιτροπή έχει εισηγηθεί ότι θα απαιτείται ειδική μάσκα KN-95, ή διπλή, για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Η ειδική μάσκα ΚΝ-95 έχει πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιογενείς ιούς, χάρη στην τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.
Παράλληλα, η συγκεκριμένη μάσκα φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, ώστε να εφαρμόζεται πιο κοντά στο πρόσωπο για αυστηρότερη προστασία.
Είναι ένας εξοπλισμός ατομικής προστασίας που, σύμφωνα με τους ειδικούς, απαιτείται σε χώρους με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Ινστιτούτου Δυναμικής Μαξ Πλανκ στο Γκέτινγκεν, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), οι μάσκες FFP2 ή KN95 είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να φιλτράρουν τα μολυσμένα σωματίδια του αέρα. Μάλιστα, οι μάσκες αυξημένης προστασίας FFP2 ή KN95 μπορούν να μειώσουν δραστικά κάτω από 1% τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό.
Τα νέα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για άμεση εφαρμογή καθίσταται:

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Υπενθυμίζεται ότι, οι εισηγήσεις των ειδικών κινούνται σε δύο επίπεδα: της άμεσης εφαρμογής και εκείνων που θα ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου.
Τα μέτρα που θα έχουν άμεση εφαρμογή, σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών, έχουν ως εξής:
Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κ.λπ.)
Χωρίς κόσμο οι αγώνες στα γήπεδα
Οσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας, τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Τα μέτρα που θα ισχύσουν σε δεύτερο χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, μετά τις 3 Ιανουαρίου, έχουν ως εξής:
Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση
Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ. σε κλειστούς χώρους
Επέκταση τηλεργασίας
Προς το παρόν, δεν θα απαιτείται αποστολή SMS
Τα νέα μέτρα κινούνται στη λογική που είχε περιγράψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, όπου είχε προαναγγείλει μέτρα όπως «επέκταση της τηλεργασίας, ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και τη διασκέδαση», αποκλείοντας κατηγορηματικά, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.
από: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.