Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των παιδιών από 5 έως 11 ετών. Επίσης, από σήμερα θα λειτουργεί με ευθύνη του υπουργείου Παι...



Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των παιδιών από 5 έως 11 ετών. Επίσης, από σήμερα θα λειτουργεί με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας ειδική πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι γονείς να απευθύνουν τα ερωτήματά τους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό.
Την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγέλλου θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.
Τρία 24ωρα αργότερα θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα των παιδικών εμβολίων Pfizer/BioNTech, που έχουν λάβει έγκριση από τονΕυρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Ο εμβολιασμός περίπου 750.000 παιδιών ηλικίας 5-11 χρόνων θα γίνεται σε περίπου 75 εμβολιαστικά κέντρα της επικράτειας, τα οποία σταδιακά θα αυξάνονται.
Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα: στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο ΚΥ Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.
Στα νησιά και στις ακριτικές περιοχές θα εφαρμοστούν οι λεγόμενοι «καταδρομικοί εμβολιασμοί», δηλαδή ομάδες επαγγελματιών υγείας θα πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς. Οδηγίες θα υπάρχουν από σήμερα στο emvolio.gov.gr
Εμβολιασμοί θα γίνονται και στα ιδιωτικά ιατρεία των παιδιάτρων ,οι οποίοι λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουν με τις οικογένειες των παιδιών που παρακολουθούν, θα λύνουν τις απορίες των γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.