HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το 4o Αντιφασιστικό Τριήμερο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα Καλάβρυτα

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε το 4o Αντιφασιστικό Τριήμερο στα Καλάβρυτα. Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: Συμπληρώνονται 78 χ...



Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε το 4o Αντιφασιστικό Τριήμερο στα Καλάβρυτα. Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
Συμπληρώνονται 78 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, από τους Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Η θηριωδία αυτή αποτέλεσε ένα από τα πιο βάρβαρα ορόσημα της Ναζιστικής Επέλασης στην Ελλάδα η οποία άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς, δυστυχία και πόνο. 
Η αναγνώριση των ευθυνών για το ολοκαύτωμα από το γερμανικό κράτος και η καταβολή των αποζημιώσεων παραμένει ισχυρό αίτημα και αντικείμενο διεκδίκησης από το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπαναχωρήσει. Η ηθική δικαίωση των θυμάτων και των απογόνων τους πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος. Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης πρέπει να αποτελεί αποστολή και στόχο κάθε πολιτικής οργάνωσης και κάθε δημοκρατικού πολίτη. 
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να συμβάλλει στην διαφύλαξη της ιστορικής αλήθειας, στην επαφή της νέας γενιάς με αυτήν, αλλά και στην διαμόρφωση της συλλογικής μνήμης της κοινωνίας μας. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήσαμε με μεγάλη συμμετοχή μελών και πολιτών, το 4ο Αντιφασιστικό Τριήμερο, για τα 78 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. 
Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην περιοχή, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην περιοχή και να έρθουμε σε επαφή με την ιστορία του τόπου και τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελληνική ιστορία. Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε εκδήλωση στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας με τίτλο: «Μνήμη σημαίνει Αντίσταση - 78 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων». Οι τοποθετήσεις των ομιλητών έριξαν φως στις ειδικές πτυχές των ιστορικών γεγονότων και ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή πολλών παρεβρισκόμενων. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και επιδοκίμασε την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την διοργάνωση της τριήμερης επίσκεψης, αναγνωρίζοντας την παιδευτική αξία της ανασκόπησης της ιστορίας, αλλά και την αξία της διαρκούς μάχης απέναντι στον φασισμό. Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, επισκεφθήκαμε το μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και βαδίσαμε μαζικά τον μαρτυρικό δρόμο προς τον λόφο του Καπή και αποτίσαμε φόρο τιμής στο Μνημείο των εκτελεσθέντων.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.