Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: Έως τις 12:00 και χωρίς μουσική η εστίαση - Μέχρι τις 2:00 το ρεβεγιόν

Έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, μόνο με καθήμενους πελάτες και χωρίς μουσική θα λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης ανακοίνωσε ο...



Έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, μόνο με καθήμενους πελάτες και χωρίς μουσική θα λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.  Μόνο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων έως τις 2:00 το πρωί, με το ίδιο καθεστώς. 
Αρχικά, τα μέτρα επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022, ωστόσο λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων και της επέλασης της μετάλλαξης Omicron, αποφασίστηκε η επίσπευση της εφαρμογής τους. 
Πλην της εστίασης, από αύριο επιβάλλεται τηλεργασία στο 50% όπου είναι εφικτό και χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην εστίαση και στα σούπερ μάρκετ. Επισης, θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν στη χωρητικότητα των γηπέδων. 
Επίκεινται αλλαγές στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών 
Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως η εμβολιαστική κάλυψη έχει ανέβει κατά 10 μονάδες το τελευταίο διάστημα, ενώ υπερβαίνει πλέον το ποσοστό του 90% για τις ηλικίες άνω των 60 ετών. Την ίδια ώρα, «η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο» τόσο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, όσο και το χρόνο ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας.
«Αυτή τη στιγμή,  πλήττονται κυρίως οι νεότερες γενιές, 18-30 ετών που κατά βάση νοσούν ασυμπτωματικά. Γι' αυτό, όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας» σημείωσε ο κύριος Πλεύρης που ζήτησε τη διεξαγωγή τεστ πριν τα οικογενειακά τραπέζια. Επίσης, απαγορεύεται η διενέργεια εκδήλωσης - πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο,  είτε σε ειδικά μισθωμένο χώρο προς τον σκοπό αυτό, προκειμένου να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης από την εστίαση σε άλλους χώρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.