Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Υφυπουργό Παιδείας ο Δήμαρχος για προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων

Ενημέρωση για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου Καλαβρύτων, σ’ όλες τις βαθμίδες τους και κυρί...




Ενημέρωση για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου Καλαβρύτων, σ’ όλες τις βαθμίδες τους και κυρίως για τα δυσπρόσιτα  της περιοχής είχε σήμερα, Παρασκευή, ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή παρουσία της κ. Ολυμπίας Μπάρλου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Κατσανιώτη.
Στη συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ανέφερε ότι, οι μαθητές της περιοχής- όπως και όλων των ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας-έχουν την ιδιαιτερότητα να προέρχονται από χωριά πολύ απομακρυσμένα από το σχολείο το οποίο φοιτούν ενώ επεσήμανε το σύνολο των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί απ’ τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και απ’ τους αντιπροσωπευτικούς φορείς των Δασκάλων και των Καθηγητών και επεσήμανε την ανάγκη δρομολόγησης άμεσων λύσεων σε μια σειρά ζητημάτων, απ’ τον εξοπλισμό και τις κτιριακές υποδομές έως την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών για την υπηρεσία τους, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη του χαρακτηρισμού όλων των σχολείων της περιοχής ως δυσπρόσιτα.
Αναφορικά με την περιοχή του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ζήτησε από την υφυπουργό Παιδείας αφενός να προηγούνται της στελέχωσης τα συγκεκριμένα σχολεία και αφετέρου να δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς ώστε να υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές. 
Η Υφυπουργός με τη σειρά της υπογράμμισε ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία τα παραπάνω αιτήματα. 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έχει ασχοληθεί επισταμένα ως βουλευτής της περιοχής με τα δυσπρόσιτα σχολεία της Αχαϊας και σήμερα από την θέση του υφυπουργού Εξωτερικών στηρίζει τα αιτήματα αυτά ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις. 
Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Κατσανιώτης θα πιέσει στην κατεύθυνση  να δοθούν κίνητρα σε επίπεδο μορίων στους δασκάλους και τους καθηγητές ώστε να επιλέξουν να υπηρετήσουν στα συγκεκριμένα σχολεία.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης «σε μία ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή πρέπει να επιδιώκεται η υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς αυτά επιτελούν έναν ευρύτερο κοινωνικό και μορφωτικό ρόλο».
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Καλαβρύτων είχε και ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αχαιό Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα ανάπτυξης της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας αλλά και δυνατότητες συμβολής του Δήμου Καλαβρύτων στην ενεργοποίηση του Αποδήμου Ελληνισμού, σε στόχους που αφορούν στην επανασύνδεση των Αποδήμων με την πατρίδα τους αλλά και την αντίστροφη στήριξη της Ελλάδας στις εκεί κοινότητες των Ελλήνων του εξωτερικού.




          
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.