HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Σε ισχύ τίθενται τα νέα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό το Σάββατο, με την κυβέρνηση να δίνει μεγάλο βάρος στην εντατικοποίηση των ελέγχων...



Σε ισχύ τίθενται τα νέα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό το Σάββατο, με την κυβέρνηση να δίνει μεγάλο βάρος στην εντατικοποίηση των ελέγχων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου για τον συντονισμό των ελεγχικών μηχανισμών.
Για την εξασφάλιση της τήρησης των μέτρων, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί και 50 κλιμάκια με 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του υπουργείου Ανάπτυξης.
Οι έλεγχοι θα είναι στοχευμένοι και θα επικεντρωθούν στον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας ώστε να διαπιστώνεται αν τα πιστοποιητικά συνοδεύονται από ταυτότητα για την είσοδο των πολιτών στα καταστήματα
Στο επίκεντρο των ελέγχων μπαίνουν τα καταστήματα που έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά στο παρελθόν. Σε πρώτη φάση έμφαση θα δοθεί έμφαση στα καταστήματα με υψηλό εμπορικό ενδιαφέρον (πχ μπαρ, μεγάλα εμπορικά κέντρα και σουπερμάρκετ), και σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν πιο «αποκεντρωμένα» καταστήματα, όπως οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, επιβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται κατά προτεραιότητα στα καταστήματα που έχουν ήδη παραβιάσει τη νομοθεσία, ενώ υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις και τα πρόστιμα διπλασιάζονται με κλείσιμο καταστημάτων για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.