HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Δήμος Καλαβρύτων τίμησε την μνήμη του Μίμη Κυριακόπουλου που εφονεύθη στο Πολυτεχνείο

Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε σήμερα 17 Νοεμβρίου στο νεκροταφείο Καλαβρύτων στη μνήμη του Καλαβρυτινού που δολοφονήθηκε στα γεγονότα του Πολ...



Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε σήμερα 17 Νοεμβρίου στο νεκροταφείο Καλαβρύτων στη μνήμη του Καλαβρυτινού που δολοφονήθηκε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, Δημήτρη (Μίμη) Κυριακόπουλου.

Την δέηση τέλεσε ο πρ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Καλαβρύτων Αθαν. Μενούνος, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων Βασ. Σπανός, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του Δημήτρη Κυριακόπουλου.

Ο Δημήτρης (Μίμης) Κυριακόπουλος, του Αντωνίου, γεννήθηκε στα Καλάβρυτα το 1935. Επάγγελμα οικοδόμος. Χτυπήθηκε την 17-11-1973, με γκλοπ στο κρανίο, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Εργαζόταν σε οικοδομή πλησίον του Πολυτεχνείου. Δεν πήγε στο νοσοκομείο από φόβο μήπως συλληφθεί από την ΕΣΑ. Απεβίωσε την επομένη ημέρα 18-11-1973 και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Περιστερίου. Ο πατέρας του, ο οποίος είχε οκτώ παιδιά, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στα Καλάβρυτα κατά το ολοκαύτωμα της 13-12-1943.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κος Παπαδόπουλος, κάθε χρόνο θα τελείται επιμνημόσυνη δέηση ενώ θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Καλαβρύτων και εκδήλωση στην μνήμη του 








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.