Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα ο Μένιος Σακελλαρόπουλος για «Το κορίτσι της στάχτης»

Στα Καλάβρυτα βρίσκεται από σήμερα ο συγγραφέας και δημοσιογράφος του ΜΕΓΚΑ Μένιος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος αύριο Σάββατο 23/10, στις 12 το...





Στα Καλάβρυτα βρίσκεται από σήμερα ο συγγραφέας και δημοσιογράφος του ΜΕΓΚΑ Μένιος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος αύριο Σάββατο 23/10, στις 12 το μεσημέρι θα κάνει την παρουσίαση του νέου του βιβλίου-από τις εκδόσεις Ψυχογιός- «το κορίτσι της στάχτης» με ηρωίδα την μικρή τότε Παρασκεύουλα, η οποία και θα είναι στο πλευρό του.
Σε δήλωσή του ο συγγραφέας, τόνισε: «Το… πολλαπλό μου είδωλο! Έτσι ένιωσα φτάνοντας στα Καλάβρυτα. Αύριο στις 12 το μεσημέρι κάνουμε πρεμιέρα με το Κορίτσι της στάχτης. Ε, ναι, δίπλα μου θα την έχω!».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ»
Καλάβρυτα, 13 Δεκεμβρίου 1943.Τα γερμανικά πολυβόλα θερίζουν ζωές, βάφοντας με αίμα τον τόπο ολάκερο. Δεν έμεινε πέτρα πάνω στην πέτρα. Σπαράζουν οι μανάδες σκάβοντας με τα νύχια το χώμα, κρύφτηκαν ο ήλιος και τα πουλιά. Παντού στάχτη και θάνατος. Η Παρασκευούλα, πεντέμισι χρόνων, νιώθει να χάνεται το μυαλό της, λαβώνεται η ψυχή της. Κρύβεται με τ’ αδέλφια της στο βουνό, δυο μερόνυχτα περπατούν θρηνώντας τον πατέρα. Ο Μητροπολίτης ζητάει από τις οικογένειες να δώσουν παιδιά για υιοθεσία στην Αυστραλία. Με φλογισμένα μάτια η μικρή σηκώνει το τρεμάμενο χεράκι της και φωνάζει: «Εγώ θα πάω στην… Αστραλία, εγώ!» Χλώμιασε η μάνα της, η Αρχοντούλα, στράγγιξε το αίμα από τις φλέβες της. Το αεροσκάφος Ντακότα με το όνομα «Αέρας» αναλαμβάνει να συνεχίσει την ιστορία, που ράγισε πέτρες και γκρέμισε βουνά! Μια αληθινή, σπαρακτική ιστορία με φόντο τα ισοπεδωμένα Καλάβρυτα, ένα ολόφωτο μήνυμα στην ανθρωπότητα από μία συγκλονιστική γυναίκα, τη Βίβιαν Στεφάνου, για τη δύναμη της ψυχής του ανθρώπου, που χτίζει φάρους για ν’ απλώσει το φως!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.