HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης - Συναντήσεις και Συνεργασία (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Στα Καλάβρυτα, εκπροσωπώντας την Κυβέρνησης για το εορτασμό της Εθνικής επετείου, βρέθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύ...



Στα Καλάβρυτα, εκπροσωπώντας την Κυβέρνησης για το εορτασμό της Εθνικής επετείου, βρέθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Ο κ. Παπαθανάσης επισκέφθηκε αρχικά, το Δημαρχείο των Καλαβρύτων, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο, παραβρέθηκε αμέσως μετά στην Δοξολογία για την εθνική εορτή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις καταθέτοντας στεφάνι στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας των Καλαβρύτων.
Αμέσως μετά, έπειτα από δική του επιθυμία, επισκέφθηκε την ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο και τον υπευθυνο Τουρισμού του Δήμου κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλο. Εκεί τον υποδέχθηκε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής γέροντας Ευσέβιος και οι μοναχοί της Μονής και ξεναγήθηκε στους χώρους του Μοναστηριού και στο Μουσείο όπου φυλάσσεται το Ιερό Λάβαρο του Έθνους και πολύτιμα κειμήλια.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Πανελλήνιο Ηρώο αγωνιστών του 1821 και αναχώρησε κάνοντας μια τελευταία στάση στον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων.

Συναντήσεις και συνεργασία
Κατα την συνάντηση στο Δημαρχείο, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Παπαδόπουλος, ανέπτυξε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητά του υπουργού αλλά και αλλά ζητώντας την συνδρομή του στην εξεύρεση λύσεων. Ένα από τα ζητήματα που έθεσε ήταν απαγκίστρωση του Χιονοδομικού Κέντρου Καλαβρύτων, από την σημερινή εταιρική του μορφή που αποτελεί εμπόδιο σε κάθε επενδυτική πράξη, τον ζήτημα του δρόμου Πούντας - Καλαβρύτων, αλλά και τα επενδυτικά προγράμματα ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.
Ο κ. Παπαθανάσης εξέφρασε την θέλησή του να βοηθήσει και όπως τόνισε "περιμένω κ. Δήμαρχε να σας συναντήσω στο Υπουργείο, για τα ζητήματα τα οποία θέσατε" αλλά και για το αναπτυξιακό κομμάτι δεσμεύτηκε για μια περαιτέρω συνεργασία αλλά και ενημέρωση σε επικείμενη επίσκεψη που θα συμφωνηθεί, των επαγγελματιών στα Καλάβρυτα έτσι ωστε να δοθεί μια κινητικότητα στις επιχειρήσεις μέσα από τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, που με το νέο πρόγραμμα που καταθέτει το Υπουργείο, οι χρηματοδοτήσεις, θα αγγίξουν, όπως τόνισε και το 70%.
Όπως τόνισε: "Ο Αναπτυξιακός Νόμος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια. Με διαρκείς μεταρρυθμίσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών, με ένα νέο Αναπτυξιακό Νόμο και με προσαυξημένα ποσοστά ενίσχυσης μέσω του νέου Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, επιτυγχάνουμε τον βασικό στόχο της θεμελίωσης μιας βιώσιμης ανάπτυξης για όλους."

Στην Αγία Λαύρα
Κατά την επίσκεψή του στο Ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, ο κ. Παπαθανάσης, αποκάλυψε οτι εκεί έχει βαφτίσει της πρωτότοκη κόρη του το 1993 και έτσι τον συνδέουν πνευματικοί δεσμοί. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της Μονής αλλά και τον πλούτο κειμηλίων που έχει, ενώ όταν έφτασε στο Ιερό Λάβαρο, υποκλίθηκε ευλαβικά, τονίζοντας οτι αισθάνεται ιδιαίτερη ευλογία που στέκεται μπροστά του. Κατα την ξενάγησή του στο μουσείο της Μονής πρότεινε στον Ηγούμενο Ευσέβιο, την ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού, μέσα από χρηματοδότηση του Υπουργείου. Ακολούθησε η επίσκεψη στο Πανελλήνιο Ηρώο αγωνιστών του 1821, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το Μνημείο.
Τελευταία στάση του Αν.Υπουργού το πρατήριο του Συνεταιρισμού, όπου γνώρισε τα τοπικά προϊόντα.
Ο κ. Παπαθανάσης αναχώρησε, με την υπόσχεση να "τρέξουν" τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν στις συναντήσεις που είχε, με τον κ. Παπαδόπουλο, να τον ευχαριστεί θερμά τονίζοντας οτι τα Καλάβρυτα απέκτησαν έναν ακόμα σημαντικό φίλο   

Ποιός είναι ο Νίκος Παπαθανάσης
Ο Νίκος Παπαθανάσης, είναι μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Αεροναυπηγική.
Ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο το 1984 στην Αεροναυπηγική εταιρεία DeHavilland (νυν Bombardier) στο Τορόντο. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας . Εργάσθηκε για εικοσιτέσσερα έτη σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του Ιδιωτικού τομέα καθώς και εισηγμένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η εμπειρία του συμπεριλαμβάνει και την διοίκηση εταιρειών αστικών συγκοινωνιών δημοσίου ενδιαφέροντος όπως Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ. Από το 2008 έως το 2010 ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών και Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ) . Στα τριανταπέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την ωρίμανση επενδύσεων, την αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό λειτουργίας εταιρειών με συνακόλουθο αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Το 2016 ανέλαβε με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τη γενική διεύθυνση του κόμματος.




















{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.