HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δύο Καλαβρυτινοί Εύζωνοι στους δρόμους της Γερμανίας - Περηφάνια και ψυχική ανάταση για τους ομογενείς

Κώστας Σταθούλιας και Χρήστος Βορύλλας  Δύο Καλαβρυτινοί Έυζωνοι, παρήλασαν γεμάτοι περηφάνια και καμάρι στους δρόμους της Στουγκάρδης της Γ...

Κώστας Σταθούλιας και Χρήστος Βορύλλας 

Δύο Καλαβρυτινοί Έυζωνοι, παρήλασαν γεμάτοι περηφάνια και καμάρι στους δρόμους της Στουγκάρδης της Γερμανίας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση που διοργάνωσε η ομογένεια της Γερμανίας.

Πρόκειται για τον Χρήστο Βορύλλα από την Κέρτεζη και τον Κώστα Σταθούλια από τα Φιλέϊκα Καλύβια, οι οποίοι συμμετείχαν στο άγημα ευζώνων της Προεδρικής φρουράς που ταξίδεψε στην Στουτγάρδη.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στην περιοχή Europaviertel της Στουτγάρδης η μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας. Συμμετείχε το άγημα της Προεδρικής φρουράς μαζί με 1500 παρελαύνοντες , στην πλειοψηφία τους μαθητές ελληνικών σχολείων και μέλη πολιτιστικών συλλόγων και ελληνικών κοινοτήτων. Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης αποκλείστηκαν από την αστυνομία για την διέλευση της Προεδρικής Φρουράς και των παρελαύνοντων. Στο χώρο της παρέλασης διαμορφώθηκε ειδική εξέδρα επισήμων για την υποδοχή των εκπροσώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Αμύνης, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γερμανίας και της εκπροσώπου της Οργανωτικής επιτροπής κα Ελένης Σιδηροπούλου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός γραμματέας απόδημου ελληνισμού και δημόσιας διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Γερμανία κ. Μάρα Μαρινάκη, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Στουτγάρδη κ. Συμεών Λυναρδάκης, ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος και ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδας στο Βερολίνο κ. Ευάγγελος Κολόβης. Επίσης έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση οι εκπρόσωποι του κόμματος της Ελληνικής Λύσης κ. Γεώργιος Κομνηνός και κ. Αλέξιος Ντόνας καθώς και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του δήμου της Στουτγάρδης,του αρχείου της πόλης καθώς και πλήθος Γερμανών και Ελλήνων πολιτών.

Όπως μας δήλωσαν τα Καλαβρυτινά παιδιά, "η τιμή και η περηφάνια ήταν μεγάλη για μας, αλλά κυρίως το γεγονός, οτι καταφέραμε να μοιράσουμε στον απόδημο Ελληνισμό, που μας παρακολουθούσε με βουρκωμένα μάτια από συγκίνηση, ψυχική ανάταση, άρωμα Ελλάδας και ιστορικής περηφάνιας" 







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.