Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Το ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Σε κλίμα βαθιάς συγκίνη...



Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η σορός οδηγήθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται η Ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Από τις 10 το πρωί η σορός της Φώφης Γεννηματά, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ στις 2 μετά το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία της στο Α’ νεκροταφείο και στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.
Το κατευόδιο στην Φώφη γίνεται μέσα σε πάνδημη οδύνη και απέραντη θλίψη, μα και με καθολική αναγνώριση της σπουδαίας γυναίκας και πολιτικού, που βάδισε στον δημόσιο βίο με αξιοπρέπεια και έδωσε με παραδειγματικό τρόπο τη μάχη μέχρι το τέλος. Μίας προσωπικότητας και ενός ανθρώπου που κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό όλων.
Φίλοι και άνθρωποι που την αγάπησαν μέσα από την παρουσία της στη δημόσια ζωή, πολιτικοί συνοδοιπόροι και αντίπαλοι, πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης αποχαιρετούν συγκινημένοι τη γενναία και αξιοπρεπή μέχρι το τέλος πολιτικό, με χιλιάδες μηνύματα, τα οποία είτε καταφτάνουν από προχθές στη Χαριλάου Τρικούπη και την οικογένειά της, είτε εκφράζονται από τα σόσιαλ μίντια.
Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς και ο 17χρονος γιος της Φώφης, Γιώργος Γεννηματάς.
Η σημερινή μέρα με απόφαση του πρωθυπουργού είναι μέρα εθνικού πένθους στη χώρα, ως εκ τούτου δεν θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, όπως η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.