Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ.ΝΑΣΙΩΤΗΣ: Με αφορμή την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Με αφορμή την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την μετάθεσή της σε άλλη ημερομηνία, άκουσα τις εξής παρατηρήσ...



Με αφορμή την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την μετάθεσή της σε άλλη ημερομηνία, άκουσα τις εξής παρατηρήσεις από μία ομάδα συνδημοτών μας.
«Δεν είδα να κάνετε το ίδιο όταν πέθανε η αδελφή μου, η ξαδέρφη μου ή η μάνα μου ή η γιαγιά μου». Ναι δεν το κάναμε. Αλλά το κάνουμε τώρα τιμώντας και αποδίδοντας τον πρέποντα σεβασμό μέσα από την απόδοση τιμής στο πρόσωπο της κυρίας Γεννηματά. Και μέσω αυτής, σε όλες τις δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που έχουν φύγει από τη ζωή και σε αυτές που δίνουν την καθημερινή μάχη τους με τον καρκίνο. Που τον δίνουν με αξιοπρέπεια σφίγγοντας τα δόντια και πολεμώντας κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες της καθημερινότητας.
Και όταν λέω με Αξιοπρέπεια το γράφω με κεφαλαία γράμματα. Διάβασα ότι η κυρία Γεννηματά παρότι ήταν εισηγητής νομοσχεδίου δεν παρέστη στη βουλή και δεν ψήφισε γιατί δεν ήθελε στην κατάσταση που ήταν εκείνη την ημέρα να τη δουν έτσι. Να τη λυπούνται. Και “όρμησαν” να τη φάνε.
Επισκέφτηκα πριν δύο μέρες συνάδελφο γιατρό που πάσχει από την ίδια αρρώστια. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί γιατί δεν ήθελε οι συνάδελφοί της να τη βλέπουν "έτσι", παρόλο που θα μπορούσε να το κάνει. Και περιμένει δυόμισι χρόνια την σύνταξη, που ακόμα να φανεί, ενώ το “φαλακρό αρκούδι” πηγαινοέρχεται στα κανάλια διατυμπανίζοντας ότι σε τρεις μήνες έχει βγει η σύνταξη σας.
Σε αυτή την Αξιοπρέπεια αποδίδουμε σήμερα φόρο τιμής στην κυρία Γεννηματά και μέσω αυτής σε όλες τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο.
Αλλά σαν Δήμος κάνουμε και κάτι άλλο.
Διοργανώσαμε και θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε συνέδρια για τον καρκίνο του μαστού, προσκαλώντας ως ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες, που εκτός από την ενημέρωση προβαίνουν και σε κλινική- εργαστηριακή εξέταση όσο γυναικών επιθυμούν.
Γιατί η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας του καρκίνου.
Υ.Γ. : Στο μεθαυριανό Δημοτικό Συμβούλιο θα ζητήσω από το Σώμα να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της κυρίας Γεννηματά και μέσω αυτής σε όλες τις γυναίκες που έφυγαν από κοντά μας ή δίνουν τον καθημερινό αγώνα με τον καρκίνο. Και εσύ πού παρατήρησες ότι δεν κάναμε το ίδιο όταν πέθανε το οικείο σου πρόσωπο, σήκω από την καρέκλα σου εκείνη τη στιγμή και κάνε το ίδιο.
Γιατί η απόδοση τιμής και σεβασμού δεν είναι μόνο για μία γυναίκα αλλά για όλες.

Θεόδωρος Κ. Νασιώτης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.