HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, 78 χρόνια μετά, ενεργοποιεί συνεχώς δυνάμεις της Τέχνης και των Γραμμάτων (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

«Η Βίβιαν Στεφάνου που είναι η ηρωίδα του βιβλίου και ηρωίδα των Καλαβρύτων, δεν είναι μόνο το ‘Κορίτσι της Στάχτης’ αλλά και το κορίτσι που...



«Η Βίβιαν Στεφάνου που είναι η ηρωίδα του βιβλίου και ηρωίδα των Καλαβρύτων, δεν είναι μόνο το ‘Κορίτσι της Στάχτης’ αλλά και το κορίτσι που δείχνει ότι η απόσταση απ’ τον όλεθρο ως την κατάκτηση της ζωής, μικραίνει σημαντικά όσο τα βιώματα μας τελικά γίνονται όχημα πίστης, αισιοδοξίας και διαρκούς πορείας προς το μέλλον». 

Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην εκδήλωση παρουσίασης στα Καλάβρυτα του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μένιου Σακελλαρόπουλου, με τίτλο «Το Κορίτσι της Στάχτης».

Το βιβλίο, μέσα απ’ την προσωπική ιστορία και διαδρομή της ηρωίδας, αναφέρεται στο Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και σ’ όλα τα σημαντικά γεγονότα που σφράγισαν την μεταπολεμική περίοδο της χώρας. 

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, στην ομιλία του, σημείωσε ότι το «Κορίτσι της Στάχτης», «δεν είναι ένα βιβλίο που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και -για λόγους μυθιστορίας- τα μεταπλάθει. Είναι ένα βιβλίο που μεταφέρει χωρίς περιστροφές την ιστορική αλήθεια, με σεβασμό στην οδύνη όσων έχασαν, όσων χάσαμε, πατεράδες, θείους, συγγενείς στο Ολοκαύτωμα». Και πρόσθεσε ότι «το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, 78 χρόνια μετά, εξακολουθεί να κινητοποιεί δυνάμεις της Τέχνης και των Γραμμάτων. Και το ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα του να ενισχύεται και να διαδίδεται συνεχώς ως μια παγκόσμια και διαχρονική διδαχή, υπηρετώντας παράλληλα το χρέος της ιστορικής μνήμης, της καταδίκης των ολοκληρωτισμών αλλά και της τιμής στη μνήμη των ηρώων μας».  

«Κάθε σελίδα του βιβλίου εκπέμπει μαγνητισμό. Κάθε σελίδα του σε τραβάει στην επόμενη», είπε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Και τόνισε: «Η Παρασκευούλα, και η πολυκύμαντη διαδρομή της, είναι μόνο η αφορμή. Η αιτία -ας μού το επιτρέψει ο συγγραφέας- είναι το μεγαλείο της ανθρώπινης φύσης και της ανθρώπινης ψυχής. Είναι οι μεγάλες εσωτερικές δυνάμεις μας, είναι εκείνα τα υψηλά ιδεώδη που φωλιάζουν στις καρδιές όσων στ’ αλήθεια έχουν γερές βάσεις που τους οδηγούν στη ζωή, με ψηλά το κεφάλι, άκαμπτους στις κακουχίες, ανυποχώρητους στους συμβιβασμούς, πάντα με το βλέμμα μπροστά και αισιόδοξα. Μαχητές, δηλαδή, και νικητές στη μάχη τους».
























{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.