HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση της επένδυσης των 17,7 εκατ. ευρώ

Πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η πολυσύνθετη εργολαβία για τους νέους αναβατήρες στο Χιονοδρομικό Κέντρο και την αναβάθμ...

Πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η πολυσύνθετη εργολαβία για τους νέους αναβατήρες στο Χιονοδρομικό Κέντρο και την αναβάθμιση των υποδομών βουνού      




Στην τελική ευθεία για την έναρξη υλοποίησης της μεγάλης εργολαβίας των 17,7 εκατ. ευρώ, τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου με την εγκατάσταση των νέων αναβατήρων και τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων βουνού, βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Πρόκειται για την 3η κατά σειρά εργολαβία η οποία αφορά την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού στο Χελμό, την πιο δύσκολη και πιο απαιτητική, η οποία πέρασε τη Δευτέρα 4/10/2021 από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Δ.Ε.
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τα Τεύχη Δημοπράτησης και πλέον το έργο οδεύει προς την άμεση προκήρυξη διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού, με στόχο την υποβολή προσφορών και την υπογραφή της σύμβασης με τον τελικό ανάδοχο.
Τα Τεύχη Δημοπράτησης παραδόθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΔΕ (Π.Ε. Αχαΐας) μετά από την επεξεργασία των απαιτούμενων προδιαγραφών που μελέτησε και συνέταξε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ΑΕ-ΟΤΑ -εταιρεία του Δήμου Καλαβρύτων- σε συνεργασία με ιδιώτη. Με βάση τις προδιαγραφές και τα τεύχη δημοπράτησης, στα πλαίσια της μεγάλης εργολαβίας των 17,7 εκατ. ευρώ
☝ ανακατασκευάζονται οι δύο αναβατήρες «Αχιλλέας» και «Στύγα» και
☝ τοποθετείται ένας τρίτος αναβατήρας, παράλληλα, στο σημείο που βρίσκεται ο αναβατήρας «Άρτεμις».
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκ μέρους του Δήμου Καλαβρύτων Ευθ., Βαζαίο, και βάση τον προδιαγραφών που πρέπει να υπάρχουν «με τους τρεις νέους αναβατήρες ανακατασκευάζεται, εκσυγχρονίζεται και βελτιώνεται το 90% της μεταφορικής ικανότητας των σημερινών αναβατήρων».
Παράλληλα υπάρχει η πρόταση να εγκατασταθεί και το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης των εισιτηρίων. «Λαμβάνουμε και ειδική μέριμνα και για την αντιμετώπιση των χιονοστιβάδων για να μην επαναληφθούν επικίνδυνες καταστάσεις του παρελθόντος και ο στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ένα Κέντρο αντάξιο εγκαταστάσεων του εξωτερικού» τονίζει ο κ.Βαζαίος.
Το έργο εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού είναι προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
Αύριο Τρίτη 12 του μηνός στις 5:30μμ, συνεδριάζει και το Δ.Σ. της ΑΕ-ΟΤΑ Χιονοδρομικό για να αξιολογήσει την πορεία της επένδυσης αλλά και τις παρεμβάσεις που υπήρξαν κατά το τελευταίο διάστημα, απο επαγγελματιες κυρίως, σχετικά με την πρόοδο του έργου. Το Χιονοδρομικό εκτιμά ότι, αν αποφύγουμε χρονοβόρες διαδικασίες όπως οι ενστάσεις και προχωρήσουμε γρήγορα στον ανάδοχο, η επένδυση θα ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος του χειμώνα του 2022. Στο ενδιάμεσο, πριν την έναρξη της επένδυσης θα πρέπει να υπάρξει και ένα στάδιο προετοιμασίας και ειδικότερων μελετών που θα περάσουν από το Χιονοδρομικό. Ουσιαστικά βρισκόμαστε μπροστά σ ένα μεγάλο έργο που θα θέλει και το χρόνο του… 
 


 ΙΣΤΟΡΙΚΟ
➤ Η έγκριση της πρότασης εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, έγινε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΔΕ την Τρίτη 6-11-2018, μετά την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
➤ Προ ενός έτους (Νοέμβριος 2020) η ΠΔΕ παρέδωσε στο Χιονοδρομικό Κέντρο καινούργια μηχανήματα (ρατράκ, ερπυστριοφόρα, αυτοκινούμενες φρέζες και μηχανοκίνητα έλκηθρα χιονιού) αξίας 1 εκατ. ευρώ, στα πλαίσια της αναβάθμισης, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του.
➤ Πρόσφατα προκηρύχθηκε, με το σύστημα μελέτη κατασκευή, ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού και δικτύων στο Χιονοδρομικό, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.
➤ Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται και το χωριστό έργο συντήρησης του οδικού άξονα που ενώνει τα Καλάβρυτα με το Χιονοδρομικό το οποίο χρηματοδοτείται επίσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 1,8 εκατ ευρώ.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.