HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν περπατάτε 1,5 χιλιόμετρο την ημέρα

Αν και πολλοί δεν το πιστεύουν ή τουλάχιστον δεν το συνειδητοποιούν, το περπάτημα αποτελεί αερόβια άσκηση και μάλιστα από τις καλύτερες. Μάλ...



Αν και πολλοί δεν το πιστεύουν ή τουλάχιστον δεν το συνειδητοποιούν, το περπάτημα αποτελεί αερόβια άσκηση και μάλιστα από τις καλύτερες. Μάλιστα, όπως μας λένε ειδικοί στο τομέα του fitness, το περπάτημα συμπεριλαμβάνεται στις ασκήσεις με βάρος, ακόμα και δεν κρατάτε βαράκια, μιας και έχετε το βάρος του σώματος σας. Έτσι καθώς περπατάτε ενισχύετε την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς και του αναπνευστικού ενώ τονώνετε και τους μυς σας, καθώς μεταφέρουν το βάρος σας.

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν περπατάτε 1,5 χιλιόμετρο την ημέρα
Τονώνετε τους μυς σας
Ενώ το περπάτημα δεν είναι το ίδιο με την προπόνηση δύναμης, εξακολουθείτε να έχετε ορισμένα οφέλη, καθώς όσο περπατάτε το σώμα σας τονώνετε. Θα ενεργοποιήσετε όλους τους μυς του κάτω μέρους του σώματος, καθώς και το πυρήνα του σώματός σας αλλά και τα χέρια σας.
Δείτε επίσης : 5 διατροφικές συνήθειες που επιβαρύνουν την υγεία σας
Θωρακίζετε τα κόκαλά σας
Τα οστά σας ανταποκρίνονται στην κίνηση που κάνετε, ειδικά αν αυτή η κίνηση φέρει βάρος, όπως το να περπατάτε σε χαλαρό ρυθμό 1,5 χιλιόμετρο καθημερινά. Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, ο οστικός ιστός ανταποκρίνεται και δυναμώνει όταν ασκείστε.
Περπατώντας 1,5 χιλιόμετρο την ημέρα μπορείτε μάλιστα, να αποτρέψετε και την απώλεια του οστικού ιστού καθώς μεγαλώνετε.
Ακολουθείτε μια υγιή ρουτίνα
Το περπάτημα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε λίγο χρόνο μακριά από το στρες και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας αλλά και καθαρό αέρα. Εκτός από τα φυσικά οφέλη, το περπάτημα σας δίνει χρόνο να σκεφτείτε, να ακούσετε μουσική, ένα podcast ή να δείτε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.
Επιπλέον το να θέτετε μικρούς ρεαλιστικούς στόχους, όπως το να περπατάτε μια συγκεκριμένη απόσταση καθημερινά, θα τονώσετε την ψυχολογία σας.
Ενδυναμώνετε την καρδιά σας
Το περπάτημα για 1,5 χιλιόμετρο ή οποιαδήποτε απόσταση ανεβάζει τον καρδιακό σας ρυθμό, κάτι που αποτελεί σημαντική ώθηση για την καρδιά και την καρδιοαναπνευστική σας υγεία.
από: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.