HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Σύλλογος Σκεπαστού πρωτοπόρος και στις νέες εφαρμογές και τεχνολογίες

Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Αιγιαλείας η Ευτυχία Παπαναγιώτου και ο Νίκος Μιχαλόπουλος...




Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Αιγιαλείας η Ευτυχία Παπαναγιώτου και ο Νίκος Μιχαλόπουλος εκπροσώπησαν το Σύλλογο Σκεπαστού και παρουσίασαν την πολυετή δράση και το έργο του στο τελικό συνέδριο του προγράμματος Ci-NOVATEC (πελατειακή Ευφυία για καινοτόμα τουριστικά οικοσυστήματα), στην πλατφόρμα του οποίου ο σύλλογος είναι εγγεγραμμένος μεταξύ των μελών των Δικτύων της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ναυπάκτου. Ο Σύλλογος συμμετείχε από τις πρώτες προκαταρκτικές συναντήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί ήδη από το 2018 στο Δήμο Καλαβρύτων  στο round table, εγγράφη στο Περιφερειακό δίκτυο της πιλοτικής περιοχής, εκπαιδεύτηκε στην πλατφόρμα και καταχώρησε εκδηλώσεις και φωτογραφίες με την αμέριστη βοήθεια της ομάδας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών και τα λοιπά μέλη του Περιφερειακού Δικτύου των Καλαβρύτων.

Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Τάκης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κος Καλογερόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και υπεύθυνος του έργου κος Φωκίων Ζαΐμης (διαδυκτιακά), η Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ κ. Τσουκαλά και πολλοί άλλοι.

Στόχος του έργου είναι η εστίαση στις Τοπικές Συνέργειες Τουρισμού (Local Tourism Clusters) που αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών εντός της διασυνοριακής περιοχής και αποτελούνται από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) με γεωγραφική συγκέντρωση, που παρέχουν υπηρεσίες στον ίδιο πελάτη (ή ομάδα πελατών), δηλαδή τον επισκέπτη, αλλά μπορεί να ανήκουν σε διάφορους κλάδους όπως αμιγώς Τουρισμού, Δημιουργική Βιομηχανία, Διατροφή, Εμπόριο, Αναψυχή, Μεταφορές κλπ.
Ο άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την εμπειρία του επισκέπτη, είναι τα σημεία ενδιαφέροντος(Points of Interest-POIs). Αυτά μπορούν να διακριθούν σε δύο βασικές κατηγορίες:
Κομβικά σημεία ενδιαφέροντος (Focal Points of Interest-FPIs)-συνδέονται με τα ήδη ευρέως αναγνωρισμένα τουριστικά σημεία (αρχαιολογικοί, φυσικοί, πολιτιστικοί χώροι κλπ και σημεία ορόσημα), που προωθούνται ούτως ή άλλως από τους τουριστικούς πράκτορες και τις τοπικές αρχές
Δυναμικά σημεία ενδιαφέροντος (Pivot Points of Interest-PPIs)-που σχετίζονται με τις δυναμικές ανθρωπογενείς δραστηριότητες και τα προϊόντα της δημιουργικής βιομηχανίας, όπως τοπικά φεστιβάλ, εκθέσεις τέχνης, παραδοσιακά πανηγύρια, γαστρονομικές εκδηλώσεις, καθώς και άλλες συνδυασμένες δραστηριότητες, όπως αθλητικές εκδηλώσεις, εκθέσεις.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ο επικεφαλής εταίρος του προγράμματος σε συνεργασία με δύο έλληνες εταίρους, το Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, την Περιφέρεια Ηπείρου και δύο ιταλούς εταίρους την Περιφέρεια Απουλίας και το Επιμελητήριο του Μπάρι. Συνεργαζόμενοι εταίροι είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Επιμελητήριο του Μπρίντιζι.















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.