HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΕΛΛΑΡΙΑΣ: Σπουδαία εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Ιστορία μας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότερα από 300 άτομα βρέθηκαν σήμερα στην ιστορική Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων σε μια  εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε το σωματ...



Περισσότερα από 300 άτομα βρέθηκαν σήμερα στην ιστορική Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων σε μια εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε το σωματείο ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ Πατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Καλαβρύτων, τον Σύλλογο "ΜΟΙΡΑ" και με άλλους συλλόγους, στο πλαίσιο της Επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανό και στην ανάδειξη του ιστορικού πεζοπορικού μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού.  Η δράση είχε την αιγίδα της Ι.Μ. Πατρών και της Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Στην Ιερά Μονή παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Τάκης Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, Αρχιερατικός Επίτροπος Επαρχίας Καλαβρύτων αιδεσιμολογιώτατος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων, κ. Ευθύμιος Φλογεράς, η εμβληματική κορφή και επί σειρά ετών υπηρέτη της μονής π. Γεώργιος Στρουμπούκης, ο εκδότης της εφημερίδας "Ωρα των Καλαβρύτων κ. Νίκος Κυριαζής, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και πολλοί άλλοι.
Πάντα φιλόξενη Μονή
Η πάντα φιλόξενη μονή, υποδέχθηκε το πολυπληθές κοινό με την την αδελφότητα της Μονής, Ηγουμένη Μαρκέλλα και η μοναχή Συγκλητική, μαζί με εθελόντριες και εθελοντές που βοηθούν την μονή, καλοδέχθηκαν όλους και πρόσφεραν μοναστηριακά κεράσματα. 
Η εκδήλωση
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την άφιξη των περιπατητών που ξεκίνησαν από Πάτρα και μέσω του ιστορικού μονοπατιού έφτασαν στην Ιερά Μονή. Στον αύλιο χώρο της μονής τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη του εθνεγέρτου, σιγή ενός λεπτού και ο Εθνικός μας ύμνος ψαλλόμενος απ όλους.  Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Σουλίου Πάτρας, οι χαιρετισμοί των επισήμων, ένα μικρό ιστορικό από την Μοναχή Συγκλητική και απονομές σε όλους όσους συνέβαλαν γι αυτήν την δράση. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση σχετικής ταινίας που δημιούργησε ο Πολιτιστικός σύλλογος Μοίρα “Η ΘΑΝΑ”



ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ
Δήμος Καλαβρύτων, Ιερά Μονή Μακελλαριάς, Πολιτιστικός σύλλογος Μοίρα “Η ΘΑΝΑ”, Σύλλογος γυναικών και φίλων Δεμεστίχων “Η Ακακία “, Σκοπευτικός Όμιλος παραδοσιακών όπλων Πατρών, Σύλλογος απανταχού Λεοντιτών  “Ο Άγιος Ανδρέας “, Στέγη πολιτισμού και παράδοσης Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας “Η Αγία Λαύρα”,  Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου Πατρών “Η Πρόοδος” .




























δείτε βίντεο ΕΔΩ:    
https://www.facebook.com/KALAVRYTANEWS/videos/573874903736427/ 
{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.