HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Συγκινητικές στιγμές στο σημείο της αεροπορικής τραγωδίας με τους δύο νεκρούς 5 χρόνια μετά (ΦΩΤΟ)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα 30/9, τρία χιλιόμετρα βόρεια του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων στην θέση "Λάκκες του Λο...



Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα 30/9, τρία χιλιόμετρα βόρεια του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων στην θέση "Λάκκες του Λουκά"  στην περιοχή του όρους Χελμός, εκεί που 5 χρόνια πριν, στις 16 Οκτωβρίου 2016, έχασαν τη ζωή του από πτώση μικρού αεροσκάφους Τσέσνα, ο 32χρόνος υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντωνόπουλος Σωτήρης, πολύπειρος πιλότος, μάχιμος στα SUPER PUMA με καταγωγή από το Μάνεσι Καλαβρύτων και ο 53χρονος Νίκος Κοψιδάς απόστρατος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού.

Στο δύσβατο σημείο του Χελμού, βρέθηκε σήμερα η μητέρα του Νίκου Κοψιδά, εκπληρώνοντας την επιθυμία της να βρεθεί στο τόπο που έχασε την ζωή του ο γιός της, κάνοντας Τρισάγιο στην μνήμη και των δυο ανδρών και τοποθετώντας ένα μαρμάρινο σταυρό   

Την κ. Κοψιδά που συνόδευε συγγενικό της πρόσωπο, βοήθησαν να εκπληρώσει την επιθυμία της αυτή, το Α.Τ.Καλαβρύτων και ο αστυνομικός Νίκος Κολώνης που γνώριζε το ακριβές σημείο της συντριβής του αεροπλάνου, ο Θύμιος Τζόβολος που διέθεσε αυτοκίνητο, ο Ιερέας Χρήστος Μπίρμπας που τέλεσε την Επιμνημόσυνη Δέηση και ο δημοσιογράφος Νίκος Κυριαζής.

Το χρονικό του τραγικού ατυχήματος σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ του Kalavrytanews.com
Το αεροπλάνου τύπου Τσέσνα χάθηκε από τα ραντάρ το απόγευμα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2016. Το δρομολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα – Καλάβρυτα – Μέγαρα, ενώ η τελευταία επικοινωνία έγινε από το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.
Περίπου στις 17:15 της Κυριακής ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.
Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας, στις 18:30 δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Αμέσως σηκώθηκε ένα C-130 για έρευνα στην περιοχή ενω δόθηκε σήμα τόσο στην Αστυνομία όσο και στην Πυροσβεστική.
Στις έρευνες προστέθηκαν 2 SUPER PUMA, ένα ελικόπτερο Α/Β και δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ Αχαΐας. 
Οι έρευνες το ίδιο βράδυ απέβησαν άκαρπες και την επομένη (Δευτέρα 17/10/16) με το πρώτο φως της ημέρας, όλες οι δυνάμεις ενέτειναν τις προσπάθειες τους για την ανεύρεση του χαμένου Τσέσνα. 
Συμμετείχαν 2 SUPER PUMA, ένα ελικόπτερο Α/Β-205, τρία οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, δυο ομάδες του στρατού και μια της αεροπορίας και πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ 
Στις 10:00πμ βρέθηκαν συντρίμμια στην περιοχή του χιονοδρομικού αλλά πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι ηταν από παλαιότερο ατύχημα (7/11/2010 χωρίς θύματα τότε, πάλι μικρού αεροσκάφους)
Τα συντρίμμια εντοπίσθηκαν την Δευτέρα 17/10/16 στις 11:58 από ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 12:13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου, που κατέβηκε στο σημείο, εντόπισε τους πιλότους νεκρούς και ειδοποίηση αμέσως τους συντονιστές της επιχείρησης. Νεκροί, ο 32χρόνος υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντωνόπουλος Σωτήρης, πολύπειρος πιλότος, μάχιμος στα SUPER PUMA με καταγωγή από το Μάνεσι Καλαβρύτων και ο 53χρονος Νίκος Κοψιδάς απόστρατος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας.







  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.