HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δίκτυο ορειβατικών διαδρομών, μήκους 200 χιλιομέτρων, δημιουργεί ο Δήμος Καλαβρύτων

Ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο Κλειτορίας «Νοτιοδυτικός Χελμός» προχωρά στη δημιουργία ενός...



Ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο Κλειτορίας «Νοτιοδυτικός Χελμός» προχωρά στη δημιουργία ενός δικτύου ορειβατικών διαδρομών, σε όλη την έκταση του.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν τον καθαρισμό τη σήμανση, την ηλεκτρονική χαρτογράφηση με σύγχρονο τρόπο καθώς και την περιγραφή -ιστορικά στοιχεία, μύθοι, βρύσες, σημεία παρατήρησης κ.ο.κ.- των διαδρομών.
Μετά την ολοκλήρωση του μονοπατιού «Παναγία Πλανητεριώτισσα-Βαλτόλογγος-Βάλτος-Μέγας Λάκκος-Μνήματα-Νομισματοκοπείο-Κυνηγού Διάσελο (διαδρομή 9 χιλιομέτρων)», άρχισαν οι εργασίες στη διαδρομή «Άνω Βλασία-Χέρωμα-Πατρός Ράχη-Βαρικά-Λειβάρτζι (διαδρομή 8 χιλιομέτρων)».
Χθες Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου, Παναγιώτης Παπαθανασίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Αποστόλης Λάμπρου και Δημήτρης Ζουρνάς, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λειβαρτζίου Παναγιώτη Καλογεράκη και τους Λειβαρτζινούς Ανδρέα Ραβαζούλα και Κώστα Τριανταφύλλου- τους οποίους ο Δήμος Καλαβρύτων ευχαριστεί ιδιαίτερα – περπάτησαν τη διαδρομή την οποία χαρακτήρισαν εξαιρετική.
Η δράση θα συνεχιστεί με τα ορειβατικά μονοπάτια:
  • Κέρτεζη – Όρος Καλλιφώνιο – Καπρίβαινα - Λεχούρι (διαδρομή 9 χιλιομέτρων).
  • Άγιος Νικόλαος - Μπελενό - Παλιοχώρι - Αράχοβα – Παπουλάκου – Κάστρο Άρμπουνα (διαδρομή περίπου 12 χιλιομέτρων).
  • Πλανητέρο – Γορίτσα - Καλόγερος – Κεφαλόβρυσο – Ελατόφυτο – Κορδέλες – Πλανητέρο (διαδρομή περίπου 15 χιλιομέτρων).

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Καλαβρύτων Λεωνίδας Βασιλόπουλος, σε δήλωση του επεσήμανε ότι «με σχέδιο προχωράμε σε δράσεις ανάδειξης της τουριστικής φυσιογνωμίας σε όλο τον Δήμο Καλαβρύτων και στον εμπλουτισμό των υποδομών μας. Η δε οικονομική στήριξη μας προς τον Ορειβατικό Σύλλογο φέρνει ήδη καλά αποτελέσματα. Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι διαδρομές θα καταχωρηθούν στη νέα τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Καλαβρύτων discoverkalavrita.gr και στόχος είναι η δημιουργία διαδρομών σ’ όλο τον Δήμο, συνολικού μήκους 200 χιλιομέτρων».
Και ο κ. Βασιλόπουλος πρόσθεσε: «Η συνεργασία μας με τον δραστήριο Πρόεδρο του Ελληνικού Αθλητικού Ορειβατικού Συλλόγου Κλειτορίας ‘Νοτιοδυτικός Χελμός’, Παναγιώτη Παπαθανασίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου είναι άψογη και το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών γύρω από τα χωριά μας, καθώς και τη συλλογή στοιχείων για παραποτάμιες διαδρομές αναψυχής -και άλλες δράσεις φυσιολατρικού ενδιαφέροντος- που θα αποτελέσουν ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.