HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ και ΗΛΕΙΑ ένα βήμα πριν το «κόκκινο»

Η μια περιοχή μετά την άλλη μπαίνουν στο «κόκκινο» καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας, που γιγαντώθηκε με τον τουρισμό και τις εσωτερικές μ...



Η μια περιοχή μετά την άλλη μπαίνουν στο «κόκκινο» καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας, που γιγαντώθηκε με τον τουρισμό και τις εσωτερικές μετακινήσεις, δείχνει τα… δόντια του και προϊδεάζει για δυσάρεστες εξελίξεις, ιδιαίτερα από τον Σεπτέμβριο, λόγω και της επιστροφής των παραθεριστών στα αστικά κέντρα.
Στην κυβέρνηση και τους ειδικούς έχει σημάνει συναγερμός λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού τις τελευταίες ημέρες, αλλά και του γεγονότος ότι ο αριθμός των νοσούντων είναι σταθερά τετραψήφιος και των διασωληνωμένων σταθερά τριψήφιος.
Ηδη, από προχθές, έγινε γνωστό ότι παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ενώ στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Ωστόσο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ, αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας, νησιωτικές και ηπειρωτικές «φλερτάρουν» με τα περιοριστικά μέτρα καθώς, εκτός από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, καταγράφουν και υψηλότατα επίπεδα θετικότητας.
Τουλάχιστον 10 περιοχές
Τουλάχιστον δέκα από αυτές τις περιοχές βρίσκονται στο… στόχαστρο των υγειονομικών Αρχών που προσανατολίζονται στην κατεύθυνση της επιβολής μέτρων, τα οποία θα έχουν τη μορφή τοπικών lockdown, πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη.

Πρόκειται για τις Αχαΐα (122 κρούσματα και 3,57% θετικότητα), Ηλεία (97 – 6,51%), Καβάλα (72 -4,89%), Κοζάνη (54 – 3,71%), Εβρο (75 – 2,56%) Λάρισα (82 – 1,97%), από την ηπειρωτική Ελλάδα.
Επίσης, από τη νησιωτική χώρα οι Νάξος (23 – 7,70%), Κάλυμνος (14 – 4,12%), Ρόδος (93 – 3,88%), Κέρκυρα (53 – 2,85%) λόγω των πολλών κρουσμάτων, και οι Ικαρία, Ανδρος, Ιθάκη, νησιά Αργοσαρωνικού λόγω του υψηλού ποσοστού θετικότητας τις τελευταίες δύο εβδομάδες (6,90%, 5,36%, 4,78% και 4,19% αντίστοιχα).
Το ποσοστό θετικότητας στην πλειονότητα των περιοχών αυτών υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο της επικράτειας, ο οποίος αυτής την εβδομάδα μειώθηκε στο 3,51% (από 3,64%).
από: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.